News

Crimă la metrou. O femeie din New York a fost împinsă în fața trenului

O femeie de origine asiatică și-a pierdut viața după ce a fost împinsă în fața unei garnituri de tren de la metroul din New York, de un bărbat care a fost apoi arestat.
16.01.2022 | 16:23
Crima la metrou O femeie din New York a fost impinsa in fata trenului
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 61 de ani din New York a împins în fața metroului o femeie de 40 de ani care și-a pierdut  viața, informează CNN, preluat de Gândul.

Inițial, bărbatul a fugit de la locul faptei, dar apoi s-a predat poliției sâmbătă dimineață, la mai puțin de o oră de la săvârșirea crimei, a anunțat poliția din New York.

ADVERTISEMENT

Tragedia a avut loc în stația de metrou Times Square 42nd Street.

Victima a fost aleasă la întâmplare

Bărbatul a fost identificat drept Simon Martial și este acum acuzat de crimă de gradul 2. Sergentul NYPD Anwar Ismael a spus că atacul a fost unul „aleatoriu” întrucât agresorul și victima nu se cunoșteau dinainte.

Incidentul a avut în jurul orei locale 09.40, când Martial a împins-o în fața trenului pe Michelle Alyssa Go, o femeie de origine asiatică. Potrivit comisarului Keechant Sewell, atacul a fost „neprovocat”.

ADVERTISEMENT

Simon Martial are antecedente penale și există indicii că ar fi un om al străzii. Se pare că inițial acesta se apropiase de o altă femeie care apoi le-a spus polițiștilor că s-a temut că va fi împinsă și s-a îndepărtat de bărbat.

Incidentul a fost evocat și de către primarul din New York, Eric Adams, într-o postare pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Astăzi, o femeie a intrat în stația de metrou, ca orice newyorkez, doar încercând să ajungă acolo unde trebuia. New-yorkezii merită să se simtă în siguranță în timp ce călătoresc cu transportul în comun.

Oferim mai multe resurse de aplicare a legii și servicii de sănătate mintală pentru a preveni problemele înainte ca acestea să apară”, a scris primarul.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, nu este exclusă ipoteza unui atac de natură rasială, întrucât agresiunile la adresa asiaticilor s-au înmulțit în ultimii ani, mai ales de la începutul pandemiei.

Un incident similar a avut loc cu o zi înainte la Bruxelles, când un francez a împins pe șine o femeie, însă mecanicul garniturii care intra în stație a reușit să oprească la timp, iar femeia a scăpat nevătămată.

ADVERTISEMENT
Tags: