News

Metroul din Drumul Taberei, la anu’ și la mulți ani! A fost amânat, din nou, pentru vara lui 2020

14.11.2019 | 15:06
Metroul din Drumul Taberei la anu si la multi ani A fost amanat din nou pentru vara lui 2020
ADVERTISEMENT

Metroul din Drumul Taberei, la anu’ și la mulți ani! Cam aceasta pare a fi deviza Primăriei care nu s-a ținut nici de data aceasta de cuvânt. Deși a fost anunțată cu surle și trâmbițe, magistrala care duce până în această parte a Bucureștiului nu este gata până la finalul anului. În ciuda promisiunilor, lucrările continuă și la această oră. Mariana Miclăuş, noul director general al Metrorex crede că metroul din Drumul Taberei ar putea circula abia în vara anului viitor, mai exact la sfârşitul primului semestru.

Metroul din Drumul Taberei, la anu’ și la mulți ani!

Vă readucem că atât Gabriela Firea, cât și fostul ministru al transporturilor, Răzvan Cuc spuneau că tronsonul Eroilor – Râul Doamnei al Magistralei 5, va fi deschis în 2019. „O estimare este anul viitor. La sfârşitul semestrului 1, începutul semestrului 2, sperăm să reuşim să finalizăm tot ceea ce s-a început” a declarat Mariana Miclăuş la întrebările presei cu privire la deschiderea circulaţiei pe cea mai nouă magistrală de metrou.

ADVERTISEMENT

Noul ministru al transporturilor şi comunicaţiilor, Lucian Bode a confirmat și el că lucrarea nu are cum să fie gata în 2019. Vă reamintim că licitaţiile la tronsonul respectiv au început în 2008, iar lucrările în 2012. Termenul de finalizare era programat pentru decembrie 2019, cu o întârziere de 4 ani faţă de data iniţială. Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou.

A fost amânat, din nou, pentru vara lui 2020

Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2 sunt stațiile unde trebuie să oprească metroul. Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

ADVERTISEMENT

Între timp, s-a înaintat un nou termen, astfel că se încearcă deschiderea tronsonului Eroilor – Râul Doamnei al Magistralei 5 undeva în ultima parte a verii anului 2020.