Sport

Metz-CSM București 23-22 în Liga Campionilor. Nicio șansă pentru „tigroaice”. Care sunt cele patru echipe calificate în Final Four

13.04.2019 | 22:16
MetzCSM Bucuresti 2322 in Liga Campionilor Nicio sansa pentru tigroaice Care sunt cele patru echipe calificate in Final Four

CSM București a pierdut cu 22-23 returul cu Metz din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, ratând astfel prezența în Final Four. „Tigroaicele” au condus chiar și la trei goluri în primele minute de joc, însă Metz și-a revenit și a preluat controlul partidei din minutul 20. Bătălia pentru trofeu din acest an se va da între Metz, Rostov, Gyor și mare surpriză Kristiansand, formație pe care SCM Craiova o învingea anul trecut în finala Cupei EHF. Vipers s-a distrat cu Buducnost în „sferturi”, câștiând clar ambele manșe. 

Min. 30 – Final de meci 23-22 pentru Metz

Min. 51 – Metz se îndreaptă spre o nouă victorie cu CSM 19-17

Min. 34 – Metz se distanțează la trei goluri 14-11

Min. 30 – Pauză la Metz – CSM București. Franțuzoaicele conduc 11-9

Min. 22 – Franțuzoaicele trec pentru prima dată la conducere 8-7

Min. 14 – Fetele noastre continuă să conducă, însă nu se desprind 5-6

Min. 8 – Start curajos de meci pentru „tigroaice”, care conduc pe tabelă 2-3

UPDATE, ora 21:00. START DE MECI 

UPDATE, ora 20:53. Echipele de start în Metz – CSM Bucureşti: 


Meciul Metz – CSM București are loc sâmbătă, 13 aprilie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul manșei retur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin. Partida pleacă de la o situație aproape imposibilă pentru campioana României, care se vede foarte aproape de a rata pentru prima dată de când joacă în această competiție Final Four de la Budapesta. Aceasta ca urmare a faptului că a pierdut pe teren propriu primul meci cu scorul de 26-31.

Metz – CSM București Live Stream Online Digi Sport, Telekom Sport

Partida Metz – CSM București se joacă sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 21:00 și contează drept retur al sferturilor de finală din Liga Campionilor. Pentru a se califica tigroaicele au nevoie efectiv de un miracol, adică un succes la șase goluri, fiind greu de crezut că ar putea câștiga tot la diferență de cinci și să marcheze mai mult de 31 de goluri. Jocul este televizat în direct de Digi Sport și Telekom Sport, dar îl puteți urmări în format LIVE VIDEO și accesând site-ul FANATIK.RO.

Evident, că în actualele condiții Metz este mare favorită să intre în Final Four și să își ia astfel revanșa după eliminarea în aceeași fază a competiției suferită sezonul trecut în fața bucureștencelor. Ce e drept, atunci se afla pe teren și tandemul Cristina Neagu – Amanda Kurtovic, adică principalele guri de foc de la linia de 9 metri. Fără ele s-a văzut clar că jocul CSM suferă enorm, iar golurile vin cu greutate, pentru că nici una dintre jucătoarele valide din lot nu au calitățile celor două absente.

Metz - CSM București. Franțuzoaicele s-au impus clar în tur cu 31-26 în Sala Dinamo
Metz – CSM București. Franțuzoaicele s-au impus clar în tur cu 31-26 în Sala Dinamo

Metz e mare favorită și la casele de pariuri

S-a vorbit mult după meciul din Sala Dinamo și de faptul că brigada de arbitri a avut o prestație cel puțin ciudată, în sensul în care ar fi avantajat net echipa franceză și ar fi dezavantajat flagrant CSM. Iulia Curea a fost foarte tranșantă în această direcție, acuzând vehement arbitrajul. Însă la fel de adevărat este că apărarea a fost străpunsă cu ușurință, iar în atac jucătoarele lui Dragan Djukic au găsit rar și cu greutate soluții de finalizare.

Metz - CSM București. Iulia Curea a acuzat arbitrajul de la meciul tur
Metz – CSM București. Iulia Curea a acuzat arbitrajul de la meciul tur

Judecând obiectiv, după situația existentă în lotul CSM-ului înaintea returului și o victorie, fără neapărat a aduce și calificarea, pare o misiune foarte grea pentru campioana României, actualul Metz arătând ca o echipă puternică, bine așezată în teren și cu jucătoare de bună calitate în toate compartimentele. CSM a făcut o campanie de achiziții spectaculoasă pentru noul sezon, l-a adus pe bancă pe suedezul Thomas Ryde, dar necâștigând nici titlul în România, nu se știe dacă va primi accept de Champions League, ceea ce ar fi o mare lovitură pentru club. Cota la victorie pentru Metz este 1,30, pentru CSM 4,60.