Sport

Metz – Rapid 36-34, în etapa 13 din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin. Campioana României pierde dramatic în Franța. Clasamentul grupei

Vezi aici în format LIVE stream Metz - Rapid. Meciul se joacă sâmbătă, 4 februarie, de la ora 19:00, în etapa 13 din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin.
04.02.2023 | 19:31
Metz  Rapid 3634 in etapa 13 din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin Campioana Romaniei pierde dramatic in Franta Clasamentul grupei
Metz - Rapid LIVE stream ora 19:00 în etapa 13 din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin. Acum ori niciodată!. În tur, la București, a fost egal, 32-32. Foto Rapid Facebook
ADVERTISEMENT
04-02-2023
17:35

Metz - Rapid 36-34. Cum arată clasamentul

Rapid pierde la Metz și iese din calculele pentru primele două locuri în grupa B. Va juca, totuși, în optimile de finală din Liga Campionilor. Iată cum arată clasamentul.

Clasament grupa B. Sursă foto: Flashscore.ro

Min. 60: Rapid pierde în Franța. 36-34 este scorul final în favoarea lui Metz.

Min. 50: Rapid se luptă în continuare și face o repriză foarte bună. 31-30 pentru Metz.

Min. 40: Rapid a început ceva mai bine repriza secundă, este 25-23 pentru Metz

Min. 30: Metz are un final de repriză mai bun, 20-17.

Min. 18: Rapid, perioadă excelentă. E prima dată în avantaj, 10-11

Min. 8: Metz a început mai bine partida și conduce cu 8-5.

Meciul Metz – Rapid are loc sâmbătă, 4 februarie, cu începere de la ora 19:00, în cadrul etapei a 13-a, penultima, a grupei B din Liga Campionilor la handbal feminin. Franțuzoiacele sunt lidere, cu 21 de puncte, un singur egal, un singur eșec, giuleștencele au 18 puncte și ocupă locul 4. Campioana României este obligatâ să câștige acest meci extrem de greu pentru a rămâne în cursa pentru unul dintre primele două locuric în grupă, care ar asigura direct calificarea în sferturile de finală.

Unde se joacă meciul Metz – Rapid

Întâlnirea Metz – Rapid se dispută sâmbătă, 4 februarie, de la ora 19:00, în Palais Omnisport Les Arenes, capacitate 4,500 locuri, sală destinată meciurilor de handbal și turneului ATP de 250 de puncte, Open de Moselle. Este o sală care a fost construiită dacă este nevoie și pentru alte sporturi de echipă, dar deocamdată aici se joacă dar handbal în mod constant plus turneul de tenis amintit.

ADVERTISEMENT

Metz are un public numeros la meciurile de acasă, echipa beneficiind de un mare impact în orașul în care românul Laszlo Boloni se bate să aducă în prima divizie și fotbalul. În general între 2500-3000 de spectatori este prezența la partidele de pe teren propriu, dar numărul crește putându-se la a se disputa cu casa închisă, la partidele din Liga Campionilor, cum a fost sezonul acesta cu ETO Gyor și cu Esbjerg.

Cine transmite la TV partida Metz – Rapid din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin

Partida Metz – Rapid se joacă sâmbătă, 4 februarie, de la ora 19:00, în Palais Omnisport Les Arenes din localitate, în etapa 13, penultima, din grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin și va fi transmisă la televizor pe canalele Digi Sport 4, Orange Sport 3 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei locale, Emmanuel Mayonnade, care a fost o perioadă selecționerul naționalei feminine a Țărilor de Jos, una dintre cele mai bune reprezentative de pe continent și din lume, are numai cuvinte de apreciere pentru Rapid, mai ales după ce echipa lui a suferit mult la București, în meciul tur, terminat nedecis. Va fi o partidă foarte interesantă pentru extrema Laura Kanor, sora geamănă a lui Orlane Kanor, care a venit la începutul acestui sezon la Rapid, pentru că va fi un duel în familie pentru prima dată iar din sezonul viitor și actuala jucătoare a lui Metz se va alătura lotului giuleștencelor! Tot de la Metz a sosit și va fi între buturi pentru Rapid portarul Ivana Kapitanovic.

Cine este Metz, adversara Rapidului din etapa 13 din grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin

Metz Handball, fondată în 1964, este clubul cu cele mai multe peformanţe în handbalul francez, dar numai în competiţiile interne. Metz este recordmana de titluri din handbalul din Hexagon, nu mai puţin de 24, ultimul chiar sezonul trecut şi la fel în Cupa Franţei cu cele zece succese. A câștigat de 7 ori și Cupa Ligii Franței, cu 41 de trofee devenind echipa de club cu cele mai multe titluri din sportul francez!  În schimb în cupele europene a jucat doar o finală, în 2013, în Cupa EHF şi a fost a treia în 2022 la ultimul Final Four din Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Emmanuel Mayonnade a pierdut în vară nu mai puţin de trei dintre jucătoarele de bază, jumătate dintre acestea ajungând în România: portarul Kapitanovic şi interul Orlane Kanor sunt acum la Rapid iar starul Grace Zaadi a ales CSM Bucureşti. Au şi venit însă două jucătoare de top, interul danez Kristensen şi extrema Valeria Maslova de la ŢSKA Moscova, care a refuzat pe CSM Bucureşti. Iar din vară și extrema stângâ Laura Kanor va sosi la Rapid, extrema dreaptă, olandezaDebbie Bont, se retrage iar căpitanul echipei, brazilianca De Paula a ales ETO Gyor.

Cote la pariuri la jocul Metz – Rapid

Pentru casele de pariuri Metz este un gigant pe lângâ campioana României din sezonul trecut, care nu poate rivaliza la număr de trofee, dar care în anii 60 ai secolului trecut era un  nume important în Europa. Însă de atunci au trecut mai bine de șase decenii și acum Metz are cotă de 1,30 pentru a învinge pe Rapid, mai ales că are nevoie în cel mai rău caz de un egal pentru a fi matematic calificată în sferturi. Rapid a primit cota de 4,70 pentru a detona bomba și cotă de 3,80 pentru șansă dublă X2.

ADVERTISEMENT

Nu există un istoric al meciurilor directe în afara partidei tur din grupa B jucată în toamnă la București, în Sala Polivalentă. Atunci franțuzoiacele au condus io bună parte din meci, au dat impresia că se vor impune dar finalul Rapidului a fost fantastic, egalând și având o imensă șansă de a câștiga în ultimele cinci secunde, ceea ce ar fi fi schimbat acum complet datele problemei. Așa s-a terminat egal, 32-32.

 

 

ADVERTISEMENT