Video. Violenţe incredibile la amicalul Mexic – Islanda. La un pas de tragedie

Ionut Neamţu    Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
25/03/2018, 09:41
Video. Violenţe incredibile la amicalul Mexic – Islanda. La un pas de tragedie GALERIE FOTO

Islanda a scos capul în lumea fotbalului mare de câţiva ani încoace. O explozie bruscă, neaşteptată, pentru o ţară care ani de-a rândul a fost un fel de sparring-partner al multor naţionale din Europa. Calificare la Euro 2016 şi apoi bomba eliminării Angliei în optimi, iar acum merge şi la Mondial pentru prima dată. 

Ca program de pregătire islandezii au optat în cele două zile programate pentru meciuri amicale în martie de către FIFA şi UEFA pentru a se deplasa în SUA. Nu în vederea unor partide cu naţionala americană, care nu va fi prezentă în Rusia, ci pentru a juca împotriva Mexic şi apoi Peru.

Poliţia a chemat elicoptere şi maşini în ajutor

Primul meci, disputat pe Levi Stadium din San Francisco, a adus în tribune o cifră incredibilă de spectatori. 70.000 de oameni, marea majoritate mexicani, au asistat la un succes fără drept de apel al echipei din America Centrală şi de Nord cu scorul de 3-0.

Ceea ce însă a şocat nu a fost jocul în sine, ci apariţia unor violenţe de neimaginat între suporteri, produse în tribune. Situaţia a fost atât de serioasă îmcât poliţia a cerut ajutor şi au sosit două elicoptere  şi cinci maşini de poliţie, pentru a face ordine. Chiar şi aşa drama a plutit în aer şi spectatorii au îngheţat în momentul în care un mexican a fost la un pas să arunce un islandez peste balustrada trbunei. Nu ar fi avut nici o şansă de supravieţuire. VEZI VIDEO

Închide ×