Fotbal international

Mexic la Campionatul Mondial 2018. Lotul Mexicului la CM 2018, programul și cote la pariuri

03.06.2018 | 19:22
Mexic este în Grupa F la Campionatul Mondial 2018

Echipa națională de fotbal a Mexicului se pregătește pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia. Mexicanii au învins Scoția cu 1-0 în ultimul amical și se pregătesc să joace împotriva Danemarcei înainte de meciurile tari de la Cupa Mondială.

Naționala Mexicului a fost repartizată în Grupa F la Campionatul Mondial 2018, alături de Germania, care este printre favoritele la câștigarea trofeului, Suedia și Coreea de Sud.

Cum s-a calificat Mexic la Campionatul Mondial 2018

Mexic s-a calificat la Mondialul din Rusia după ce a învins Panama cu 1-0 pe Estadio Azteca. Golul lui Hirving Lozano din minutul 53 a făcut diferența și a trimis Mexciul pentru a 7-a oară consecutiv la un turneu final. Mexicanii au fost ajutați și de Honduras, care a învins pe Trinidad & Tobago cu 2-1, dar și de înfrângerea Statelor Unite ale Americii, scor 0-2 cu Costa Rica.

Mexic Panama 1-0
Mexic Panama 1-0

Lotul naționalei Mexicului la CM 2018

Antrenorul mexicanilor a alcătuit un lot de 28 de jucători pentru Mondialul din Rusia, dar numărul acestora va fi redus la 24. Portari: Guillermo Ochoa (Standard), Alfredo Talavera (Toluca), Jesus Corona (Cruz Azul). Fundași: Carlos Salcedo (Eintracht Frankfurt), Nestor Araujo (Santos Laguna), Diego Reyes (Porto), Hector Moreno (Real Sociedad), Hugo Ayala (Tigres), Oswaldo Alanis (Chivas), Edson Alvarez (Club America), Jesus Gallardo (Pumas), Miguel Layun (Sevilla). Mijlocași: Jesus Molina (Monterrey), Rafa Marquez (Atlas), Hector Herrera (Porto), Jonathan dos Santos (LA Galaxy), Andres Guardado (Real Betis), Erick Gutierrez (Pachuca), Marco Fabian (Eintracht Frankfurt), Giovani Dos Santos (LA Galaxy). Atacanți: Javier Hernandez (West Ham United), Raul Jimenez (Benfica), Oribe Peralta (Club America), Jesus Corona (Porto), Carlos Vela (LAFC), Javier Aquino (Tigres), Hirving Lozano (PSV), Jurgen Damm (Tigres).

Mexic s-a calificat la Campionatul Mondial
Mexic s-a calificat la Campionatul Mondial

Vedeta naționalei Mexicului

Rafael Marquez este cel mai cunoscut jucător din naționala Mexicului. La 39 de ani, joacă pentru echipa Atlas. A trecut pe la Monaco, Barcelona, New York Red Bulls, Leon și Hellas Verona și are un palmares de invidiat. Titlul în Franța cu Monaco și Cupa Ligii Franței, 4 titluri de campion al Spaniei cu Barcelona, Cupa Spaniei și de 2 ori Supercupa Spaniei, 2 trofee Champions League și Campionatul Mondial al Cluburilor cu Barcelona. A mai câștigat 2 titluri în Mexic cu Leon, iar la nivel internațional a câștigat Cupa Confedereațiilor, CONCACAF Gold Cup și CONCACAF Cup.

Rafael Marquez
Rafael Marquez este vedeta naționalei Mexicului

Selecționerul Mexicului la Campionatul Mondial 2018

Antrenorul Mexicului este columbianul Juan Carlos Osorio, poreclit Recreaționistul. A studiat la Universitatea din Liverpool, unde și-a închiriat un apartament în apropiere de Melwood pentru a putea spiona sesiunile de antrenament. A câștigat titlul în Conferința de Vest MLS cu New York Red Bulls, titlul în Columbia cu Once Caldas, alte 3 titluri în Columbia cu Atletico Nacional, Cupa Columbiei de 2 ori cu aceeași echipă și Superliga Columbiană.

Juan Carlos Osorio
Juan Carlos Osorio este antrenorul Mexicului

Programul naționalei Mexicului la Campionatul Mondial 2018

Mexicul va debuta la Campionatul Mondial din Rusia pe 17 iunie, cu Germania. Va juca apoi pe 23 iunie împotriva Coreei de Sud, iar pe 27 va întâlni Suedia, care merge la Mondial fără Zlatan Ibrahimovic.

Mexicanii se antrenează pentru Campionatul Mondial 2018
Mexicanii se antrenează pentru Campionatul Mondial 2018

Obiectivele naționalei Mexicului la CM 2018

Germania este favorita Grupei F la Mondialul din Rusia, astfel încât mexicanii vor juca pentru o clasare pe poziția secundă, care să le asigure prezența în optimile de finală ale turneului. În această fază a competiției ar putea întâlni Brazilia, astfel că le va fi aproape imposibil să spere la mai mult.

Palmaresul naționalei Mexicului la Campionatul Mondial

Mexic a participat la 15 turnee finale în întreaga istorie. A ajuns de 2 ori în sferturile de finală, în 1970 și în 1986. În ambele ocazii, Mexic a fost țara gazdă a Mondialului. Are o înfrângere rușinoasă, 0-6 cu Germania în 1978, iar cea mai categorică victorie a fost un 4-0 cu El Salvador în 1970.

Mexic s-a calificat la 15 turnee finale ale Campionatului Mondial
Mexic s-a calificat la 15 turnee finale ale Campionatului Mondial

Ce cotă are Mexic la pariuri la Campionatul Mondial 2018

Mexic are cotă 120 să câștige Campionatul Mondial din Rusia, într-o grupă în care Germania are 5.70, fiind a doua favorită la câștigarea trofeului. Suedia este mai slab cotată (200), la fel și Coreea de Sud (800).