Fotbal international

Mexic – Polonia 0-0, în Grupa C la Campionatul Mondial 2022. Mesajul lui Robert Lewandowski după penalty-ul ratat

Robert Lewandowski a fost „oaia neagră” a Poloniei în meciul cu Mexic din Grupa C, terminat la egalitate, scor 0-0, rezultat de care profită Arabia Saudită.
22.11.2022 | 22:25
Mexic  Polonia 00 in Grupa C la Campionatul Mondial 2022 Mesajul lui Robert Lewandowski dupa penaltyul ratat
Guillermo Ochoa, omul meciului Mexic - Polonia 0-0. FOTO: Twitter GOAL
ADVERTISEMENT
22-11-2022
20:28

Mesajul lui Robert Lewandowski după penalty-ul ratat

Robert Lewandowski a avut un mesaj pentru fanii Poloniei după ce a ratat un penalty contra Mexicului: „Am jucat inteligent și trebuia să câștigăm. Este greu pentru mine să accept că nu am făcut asta.

Scuze pentru că v-am dezamăgit și mulțumesc pentru toate cuvintele de susținere. Continuă să luptăm pentru calificare”.

De altfel, Robert Lewandowski a fost la un pas să înscrie primul gol din carieră la un Campionat Mondial, însă „blestemul” său continuă.

22-11-2022
18:33

Guillermo Ochoa, din nou cel mai bun

Ajuns la 37 de ani, Guillermo Ochoa a fost din nou eroul Mexicului la un Campionat Mondial. Portarul nord-americanilor a apărat penalty-ul lui Robert Lewandowski și astfel meciul cu Polonia s-a încheiat 0-0. În prezent la Club America, Ochoa a primit la final trofeul desemnat celui mai bun fotbalist al partidei.

Guillermo Ochoa este află la al 5-lea său Campionat Mondial și și-a făcut un obicei din a avea prestații de excepție la turneul final.

22-11-2022
17:04

FINAL Mexic - Polonia 0-0

FINAL: Mexic – Polonia s-a terminat 0-0, după un meci cu ocazii la ambele porți. Nord-americanii au fost mai incisivi, dar cei care au ratat cea mai mare ocazie a partidei au fost leșii. În minutul 58, Robert Lewandowski a ratat un penalty, pe care tot el îl obținuse și de care a beneficiat datorită VAR-ului. Ca urmare a rezultatelor din prima etapă, Arabia Saudită este pe locul 1, cu trei puncte.

Min. 64: Intervenție senzațională a lui Wojciech Szczesny! Portarul Poloniei apără excepțional mingea trimisă puternic cu capul de Henry Martin!

Min. 58: Robert Lewandowski ratează penalty-ul pe care tot el îl obținuse cu două minute mai devreme! Guillermo Ochoa apără execuția starului de la FC Barcelona! Lovitura de pedeapsă fusese acordată după intervenția arbitrajului video.

Min. 46: A început repriza a doua pe Stadium 974, din Doha.

22-11-2022
15:58

Repriză modestă făcută de Lewandowski. Mari ocazii ratate de nord-americani

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min. 28: Încă o ocazie la poarta goalkeeperului de la Juventus! Mexicanii recuperează o minge pierdută de apărarea poloneză, dar Jesus Gallardo trimite puțin pe lângă stâlpul din stânga.

Min. 26: Apare și prima șansă de gol la poarta leșilor. Servit excelent de Hector Herrera, Vega trimite mingea cu capul, care se scurte pe lângă stâlpul din dreapta porții apărate de Szczesny.

Min 1: A început partida!

22-11-2022
15:22

Echipele de start la Mexic - Polonia

Mexic: Ochoa (Club America) – Montes (Monterrey), Moreno (Monterrey), Sanchez (Ajax), Gallardo (Monterrey) – E. Alvarez (Ajax), Herrera (Houston Dynamo), Chavez (Pachuca) – Vega (Guadalajara), Martin (Club America), Lozano (Napoli). Rezerve: Talavera, Cota – Araujo, Vasquez, Arteaga, Romo, Rodriguez, Jimenez, Funes Mori, Gutierrez, Pineda, Guardado, Antuna, Alvarado, K. Alvarez. Selecționer: Gerardo Martino.

Polonia: Szczesny (Juventus) – Cash (Aston Villa), Kiwior (Spezia), Glik (Benevento), Bereszynski (Sampdoria), Zalewski (AS Roma) – Krychowiak (Al Shabab), Kaminski (Wolfsburg), S. Szymanski (Feyenoord) – Lewandowski (Barcelona), Zielinski (Napoli). Rezerve: Skorupski, Grabara – Jedrzejczyk, Wieteska, Bednarek, Bielik, Milik, D. Szymanski, Grosicki, Swiderski, Zurkowski, Piatek, Frankowski, Gumny, Skoras. Selecționer: Czeslaw Michniewicz.

Meciul Mexic – Polonia are loc marți, 22 noiembrie, cu începere de la ora 18:00, şi reprezintă a doua partidă din etapa 1 a Grupei C, după ce Argentina lui Leo Messi a fost învinsă surprinzător de Arabia Saudită.

Mexic – Polonia, al doilea meci din Grupa C la Campionatul Mondial 2022

Mexic și Polonia susțin al doilea meci din cadrul Grupei C a turneului final al CM din 2022. Ambele echipe au pretenții întemeiate pentru calificarea în faza optimilor, fiind două echipe naționale puternice, dificil de îngenuncheat. Va fi cu siguranță o partidă extrem de echilibrată, în care ne așteptăm și la multă prudență de ambele părți.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul

Întâlnirea Mexic – Polonia se dispută marți, 22 noiembrie, de la ora 18:00, în etapa 1 a Grupei C de la Campionatul Mondial 2022, pe stadionul “974” din Doha, acea arenă unică în lume realizată din ansamblarea a 974 de containere reciclabile de transport într-un design cu totul special, care îi conferă o imagine absolut specială.

Această bijuterie arhitectonică va dispărea însă în întregime, după ce se vor desfășura aici meciurile programate la turneul final, urmând a fi complet dezafectată, ca și când nu ar fi existat niciodată. În prezent stadionul are o capacitate de 40.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Mexic – Polonia va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe micile ecrane pe postul TVR 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Marți, 22 noiembrie, va fi o nouă zi călduroasă, dar în limite normale, cu o temperatură maximă de 28 de grade la ora prânzului, care la ora 18:00 se va mai reduce cu maxim două grade. Va fi un cer plin de soare, dar pentru jucători temperatura se va reduce oricum la nivelul solului prin intermediul instalațiilor de aer condiționat.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Mexic – Polonia, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Pentru pariori, Mexic – Polonia este un meci greu, pentru că ambele echipe țintesc un rezultat pozitiv și partida se anunță foarte echilibrată.  FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Mexic şi Polonia.

Ce absenţe au Mexic şi Polonia

Selecționerul Poloniei, Czesław Michniewicz, 52 ani, care a preluat această funcție în 2022, este un tehnician liniștit în privința unor eventuale probleme de lot. Nu există nici un jucător accidentat, nici măcar în stadiul de incertitudine, și toată lumea așteaptă un turneu final super pentru starul Robert Lewandowski.

ADVERTISEMENT

Nici omologul său de la naționala Mexicului, Gerardo Martino, argentinianul de 60 de ani foarte apreciat de Lionel Messi, nu are vreo grijă cu jucători accidentați. Mexic este una dintre echipele naționale cu foarte multe prezențe la turnee finale de CM și de fiecare dată obiectivul este depășirea fazei grupelor.

Un arbitru de la Antipozi a fost delegat la meci

Australianul Chris Beath, 38 de ani, va conduce acest meci, primul pentru el la un turneu final de Campionat Mondial. Australianul a arbitrat cinci meciuri la turneul olimpic din Japonia, inclusiv partida în care Mexic a spulberat naționala olimpică a Franței cu scorul de 4-1.

Robert Lewandowski este dornic să facă un Mondial deosebit pentru că șansele de a prinde următorul turneu final, 2026 în SUA, Canada și Mexic, sunt destul de mici, buldozerul Barcelonei urmând să aibă atunci 37 de ani. Polonia nu a mai reușit de la edițiile din 1974 și 1982 rezultate notabile la turnee finale de CM.

Cote la pariuri

Un meci cu adevărat extrem de echilibrat este acest Mexic – Polonia. Victoria aztecilor este cotată la 2,65, iar cea a polonezilor la 3,00. Diferențe imperceptibile între cele două echipe care duc doar cu gândul la un egal, dovadă faptul că pentru această opțiune avem o cotă joasă, 3,00.

Sub nici o formă nu se așteaptă să se înscrie multe goluri în acest meci. Cota pentru over 1,5 la acest meci ajunge la 1,55, una extrem de ridicată. Cele două echipe s-au întâlnit o singură dată, în 1978, la turneul final din Argentina, unde Polonia a strălucit și a învins cu 3-1 pe mexicani.


  • 1,60 este cota Superbet pentru “Pauză sau Final X” în Mexic – Polonia. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT