News

Mezzosoprana Gabriela Rîmbu de la Opera din Iași a murit

Doliu la Opera din Iași. Mezzosoprana Gabriela Rîmbu a decedat.
10.09.2021 | 22:36
Mezzosoprana Gabriela Rimbu de la Opera din Iasi a murit
Mezzosoprana Gabriela Rîmbu de la Opera din Iași a murit. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Vești extrem de triste vin de la Iași, unde a fost făcut anunțul că mezzosoprana Gabriela Rîmbu a murit. Informația a fost făcută publică chiar de instituția la care ea lucra.

Mezzosoprana Gabriela Rîmbu de la Opera din Iași a murit

Reprezentanții Operei Naționale Române Iași au transmis faptul că vestea tristă a venit chiar după o zi de repetiții. De asemenea, aceștia au informat că mezzosoprana din Iași cânta în cor de mai bine de 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Totodată, în această informare a fost transmis și locul unde cei care doresc să își ia rămas bun o pot face. Trupul ei va fi la Capela Casa Funerară Drăgan din Iași.

„După o zi plină de repetiții, avem o veste cutremurătoare. Colega noastră Gabriela Rîmbu, mezzosoprană în Corul Operei ieșene de mai bine de trei decenii, s-a stins astăzi din viață.

ADVERTISEMENT

Trupul neînsuflețit al artistei a fost depus la Capela Casa Funerară Drăgan (str. Eternitatea, nr. 47)”, a transmis instituția.

Când va fi înmormântată mezzosoprana Gabriela Rîmbu

Luni, aceasta va fi înmormântată la Cimitirul “Sfântul Vasile”. Trupul acesteia va petrece două ore în foaierul Operei din Iași, după cum au mai informat reprezentanții instituției.

ADVERTISEMENT

„Luni, 13 septembrie, între orele 9:00 și 11:00, Gabi va fi depusă în foaierul Operei, urmând a fi înmormântată la Cimitirul “Sfântul Vasile” (șos. Tudor Neculai, nr.26), de la ora 13:00.

Cu imensă durere transmitem condoleanțe familiei! Va rămâne veșnic în amintirea noastră. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, arată mesajul postat de reprezentanții Operei Naționale Române Iași.

ADVERTISEMENT

Veștile tragice se țin lanț pentru ieșenii iubitori de muzică. Maria Macsim Nicoară, o altă mezzosoprană din Iași, a murit la vârsta de 52 de ani, iar misterul morții sale rămâne încă nerezolvat.

Ea a ajuns la Spitalulul de Neurochirurgie pe data de 9 mai, după ce ar fi căzut pe scările casei sale. Medicii au fost rezervați în ceea ce privește șansele sale de supraviețuire.

Aceasta avea leziuni grave la cap, torace și la coloană. Maria Macsim Nicoară a fost supusă mai multor intervenții chirurgicale, iar starea ei de sănătatea părea să se fi îmbunătățit considerabil.

Din păcate, Maria Macsim Nicoară a murit la șapte luni după ce a căzut pe scări.

„Cert este ca atunci când s-a întâmplat tragedia, s-a intervenit foarte târziu, după opt ore şi asta nu din vina medicilor. Avem patru procese pe rol care merg foarte, foarte lent.

Până acum ne-am ocupat de sănătatea sorei noastre Marinela, de acum ne vom ocupa de amintirea ei, dar şi de a face lumina în acest caz”, declarau rudele femeii pentru presa locală.

ADVERTISEMENT
Tags: