News

MFP: Peste 30 de impozite vor putea fi plătite cu cardul. Înscrierea în Spațiul Privat Virtual se va face prin identificare în sistem video

21.05.2020 | 13:56
MFP Peste 30 de impozite vor putea fi platite cu cardul Inscrierea in Spatiul Privat Virtual se va face prin identificare in sistem video
ADVERTISEMENT

Ministerul de Finanțe anunță că plata a peste 30 de impozite și contribuții se face direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghiseul.ro. Totodată, înrolarea în  Sistemul Privat Virtual se va face prin identificarea în sistem video a persoanelor, reprezentanților companiilor sau a entităților fără personalitate juridică.

Modalitate mai rapidă de plată a impozitelor

În spațiul virtual, la accesarea serviciului “Plata obligațiilor fiscale”, se va afișa pagina de pornire, în care trebuie ales CNP-ul pentru care se dorește plata. În cazul persoanelor care se autentifică în SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), în listă apare doar CNP-ul titularului de cont”, a anunțat Ministerul Finanțelor Publice, printr-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

La apăsarea butonului ”Afișare obligații restante”, apare lista obligațiilor ce pot fi plătite prin platforma ghiseul.ro, de la impozitul pe venituri, la contribuții, accize colectate și până la plata unor penalități.

În urma apăsării butonuluiu „Plătește”, utilizatorul va fi direcționat către serviciul de plată online al platformei ghiseul.ro, unde are de bifat căsuța „Aprob plata și sunt de acord cu termenii și condițiile de utilizare” si butonul „PLATESTE”.

ADVERTISEMENT

Înregistrare online în SPV

O altă noutate este opțiunea de înregistrare online în Spațiul Privat Virtual printr-o verificare video a documentelor transmise și a informațiilor comunicate pe baza acordului privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Dacă informaţiile referitoare la datele de identificare ale persoanei juridice, ale entităţii fără personalitate juridică sau ale persoanei fizice sunt validate, dar informaţiile referitoare la calitatea de reprezentant sau calitatea de împuternicit nu se pot verifica ori informaţiile furnizate sunt insuficiente sau din verificarea documentelor justificative prezentate opțional rezultă că acestea conțin date incomplete sau incorecte, se notifică solicitantul la adresa personală de e-mail, în termen de 5 zile de la înregistrare, cu privire la completarea informațiilor sau cu privire la faptul că aprobarea cererii de înregistrare se face la ghişeu ori prin identificare vizuală online”, precizează Ministerul Finanțelor.

ADVERTISEMENT

Dacă aprobarea cererii de înregistrare se face prin identificarea vizuală online, organul fiscal inițiază procesul de recunoaștere prin sistem video cu persoana care a desemnat sau împuternicit solicitantul, în scopul confirmării calității atribuite acestuia. Confirmarea înscrierii va fi trimisă de organul fiscal pe e-mail în 5 zile de la înregistrare.

După aprobarea cererii de înregistrare prin identificare vizuală online, reprezentantul legal/reprezentantul desemnat/împuternicitul utilizează sistemul video oferit pe platforma informatică dedicată. În această situație, persoana fizică trebuie să se programeze online, prin intermediul aplicației disponibile pe site-ul ANAF selectând data și ora la care este disponibilă pentru a fi inițiată procedura de identificare vizuală online”, informează MFP.

ADVERTISEMENT
Tags: