News

Miami, noul Wuhan! Metropola americană este focar COVID-19

15.07.2020 | 07:29
Miami noul Wuhan Metropola americana este focar COVID19
ADVERTISEMENT

Miami a devenit noul Wuhan, conform unui expert în domeniu. Astfel, acesta consideră statul Florida, noul epicentru al pandemiei de Covid-19 la nivel mondial.

Mai mult de atât, medicul nu a ezitat și a comparat cel mai important oraș din această zonă cu locul în care îşi are originea noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

De altfel, peste 2.000 de persoane infectate cu noul coronavirus au fost spitalizate şi sute sunt în unităţile de terapie intensivă în Miami.

Miami, noul Wuhan în lupta contra COVID-19

Autoritățile americane spun că până în acest moment au fost confirmate peste 64.000 de infecţii în Florida, un stat care tinde să aibă probleme serioase.

ADVERTISEMENT

„Miami este acum epicentrul pandemiei”, a spus Lilian Abbo, expert în bolile infecţioase de la Jackson Health System.

„Ceea ce vedeam în Wuhan acum cinci-şase luni, vedem acum în Miami. Acesta este adevărul, trebuie să fim realiști”, a continuat aceasta.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, celebrul doctor Anthony Fauci, directorul Institutului naţional pentru alergii şi boli infecţioase, din Statele Unite nu a ezitat și a acuzat în termeni duri Florida.

Acesta a transmis că autoritățile de aici au dorit să iasă din blocaj înainte ca indicatorii de sănătate publică să justifice o astfel de etapă.

ADVERTISEMENT

„Modul în care am acţionat după ridicarea restricţiilor a dus la perpetuarea problemei”, a declarat dr. Aileen Marty, expertul în bolile infecţioase de la Universitatea Internaţională din Florida.

„A fost un eşec pentru că nu au reuşit să facem lucrurile corect de la început. Trebuie să înțelegem cu toții că nu am reacționat corect de prima oară”, a continuat specialistul.

Oficialii au raportat luni 123 de decese cauzate de coronavirus, un nou record. Cel mai mare total zilnic anterior a fost de 120 de decese pe 9 iulie.

 

ADVERTISEMENT