Life

Mica stațiune din România, plină de izvoare termale, care a ajuns o ruină. “Comoara naturală pentru sănătate” era vizitată de mari personalități în trecut

Mica stațiune din România, plină de izvoare termale, a ajuns o ruină. Era vizitată de mari personalități în trecut, dar acum e în paragină.
01.06.2024 | 11:15
Mica statiune din Romania plina de izvoare termale care a ajuns o ruina Comoara naturala pentru sanatate era vizitata de mari personalitati in trecut
Mica stațiune din România, plină de izvoare termale, care a ajuns o ruină. Sursă foto: captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mica stațiune din România plină de izvoare termale făcea furori cu ani în urmă. Personalități importante făceau tot posibilul să ajungă aici și să se bucure de întreaga experiență. Acum însă, locul e o ruină.

Mica stațiune din România, plină de izvoare termale, care a ajuns o ruină

În România, anumite stațiuni care în trecut străluceau, au ajuns să fie de nerecunoscut. Multe au rămas uitate și lăsate în paragină, în timp ce altele au reușit totuși să fie salvate și să renască din propria cenușă.

ADVERTISEMENT

Deși țara noastră se poate lăuda cu o mulțime de stațiuni cu ape minerale și termale, nu toate aceste locuri mai pot fi acum exploatate. Exemplu este chiar mica stațiune din România, plină de izvoare termale, dar care a ajuns o ruină.

Este vorba despre Vulcana Băi. Cine își mai amintește acum de această stațiune? Era considerată ca fiind o ”comoară naturală pentru sănătate care izvorăște din adâncuri”. Ce are atât de special acest loc?

ADVERTISEMENT

Vulcana Băi, un loc de poveste

O mulțime de izvoare pline de ape minerale. De asemenea, gazele de șist ies la suprafață cu tot cu mâl în anumite locuri. Iar în trecut, acest loc era preferatul personalităților care făceau tot posibilul să ajungă aici.

Înainte de al doilea război mondial, spre exemplu, la Vulcana Băi veneau boierii pentru a se trata de reumatism. Iar deși izvoarele minerale au rămas aici, din păcate locul este o adevărată ruină. Bazinele de aici erau intens utilizate în perioada 1911 – 1940.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în același loc mai există și alte 12 puțuri care poartă denumiri istorice precum Regele Carol, Regina Maria, Sfântul Ilie și multe altele. Iar deși Complexul Interreligios de la Vulcana-Băi face că această mică localitate din România să fie unică în Europa, acest lucru nu este suficient.

Se pare că nimeni nu își mai amintește acum de mica stațiune din România, plină de izvoare termale. Există însă anumite lucruri care pot fi făcute aici. În același loc se găsesc și trei lăcașuri de rugăciune. Astfel, locul este unul cât se poate de complex pentru o vacanță reușită.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, puține persoane mai vin aici. Un punct turistic rămâne însă așezarea interreligioasă de la Vulcana-Băi. Aceasta se află la 20 de kilometri de Târgoviște, iar o mulțime de creștini vin aici în pelerinaje. Totodată, cei interesați de drumeții se pot bucura de o experiență inedită aici.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”