Sporturi

Michael Jordan a refuzat 100 de milioane de dolari! Ce trebuia să facă pentru suma imensă

01.05.2020 | 17:29
Michael Jordan a refuzat 100 de milioane de dolari! Ce trebuia să facă pentru suma imensă
Michael Jordan a refuzat 100 de milioane de dolari! Suma imensă era pentru o apariție de două ore. Foto: Creek Mirror.com
ADVERTISEMENT

Michael Jordan este considerat drept cel mai mare baschetbalist din istoria NBA. Este sportivul cu cea mai mare avere la nivel planetar, 2,1 miliarde dolari și un adevărat mit al sportului cu mingea sub panou.

Michael Jordan a ajuns să facă numai ce îi place

Despre legenda lui Chiacago Bulls s-au scris și s-au spus multe, pentru că și după ieșirea lui din lumina reflectoarelor a rămas un personaj special, cu mare priză la iubitorii sportului.

ADVERTISEMENT

Agentul său, David Falk, acum în etate de 70 de ani, a dezvăluit un episod care arată foarte clar gradul la care a ajuns Michael Jordan să facă în viață numai ceea ce îi place, să nu accepte nici cel mai mic compromis pentru bani, oricât de mulți ar fi aceștia.

NBS a făcut un documentar despre el

La 57 de ani fostul baschetbalist se bucură de o viață din care nu îi lipsește absolut nimic și pe care numai un personaj faimos ca el poate să și-o permită.

ADVERTISEMENT

În cadrul documentarului, ”The Last Dance”, dedicat lui ”Air” Jordan, agentul le-a oferit fanilor NBS și  celor care au ținut sau țin cu Chicago Bulls, echipa pe care Jordan a făcut-o faimoasă, povești cu totul aparte despre idolul lor.

Ce spune agentul său despre el

Falk a povestit despre cum în urmă cu trei ani Jordan a avut pe masă 1oo de milioane de dolari, bani pe care i-a refuzat.

”Acum trei ani, i-am propus o afacere în valoare de 100 de milioane de dolari. Tot ce trebuia să facă era să pronunțe câteva cuvinte prin care să anunțe acordul, să-și spună numele, totul într-o apariție de două ore. Știți ce mi-a spus? A refuzat!

ADVERTISEMENT

El a ajuns la un nivel la care poate să ia și astfel de decizii, să facă doar lucrurile care-i convin, care-i plac. Nu face deloc lucruri pe care nu le dorește, indiferent de bani. Admir foarte mult la el asta, este foarte selectiv”.

A refuzat și 7 milioane de dolari

Falk a mai spus că lui Jordan i s-a oferit inclusiv suma de 7 milioane de dolari pentru a participa la un turneu de golf, de o zi, din Asia. Și din nou a spus nu.

”Dacă el pierde 150.000 de dolari la o partidă de golf, nu este nicio problemă. Dar, dacă eu îi spun că poate câștiga 150.000 de dolari pentru o apariție de cinci minute, râde de mine”.

ADVERTISEMENT

Primul sportiv din istorie care a câștigat pe an peste 30 de milioane dolari

Michael Jordan a fost primul sportiv din istorie care a câștigat peste 30 de milioane de dolari pe sezon. Contractele de sponsorizare i-au adus 500 de milioane de dolari între 2002 și 2012. Apoi a ajuns să atingă miliardul de dolari în 2014.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri