Life

Cântărețul Michael Lee Aday, alias Meat Loaf, a murit. Artistul avea 74 de ani

Lumea artistică de peste hotare este în doliu. Celebrul cântăreț Michael Lee Aday a decedat joi seara. Artistul cunoscut sub numele de Meat Loaf avea 74 de ani.
21.01.2022 | 10:21
Cantaretul Michael Lee Aday alias Meat Loaf a murit Artistul avea 74 de ani
Meat Loaf a murit la 74 de ani. Sursă foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Autorul piesei devenită hit la nivel mondial, ”I’d Do Anything For Love”, a încetat din viață subit. Vestea tragică a fost confirmată de familia celebrului artist, printr-un comunicat, cauza morții nefiind încă dezvăluită publicului larg.

Familia a confirmat moartea lui Michael Lee Aday

Câștigătorul premiului Grammy pentru interpretarea solo a piesei amintite mai sus s-a stins din viață în propria locuință, fiind alături de soția sa, Deborah.

ADVERTISEMENT

În ultimele 24 de ore, familia, fiicele Pearl și Amanda, dar și prietenii apropiați au fost nevoiți să își ia rămas bun de la cel care a fost o legendă a rock-ului.

”Știm cât de mult a însemnat el pentru mulți dintre voi și apreciem cu adevărat toată dragostea și sprijinul vostru acordat în timpul acestei perioade îndoliate, în urma pierderii unui artist atât de mare și a unui bărbat atât de frumos”, a spus familia lui Meat Loaf într-un comunicat, conform smoothradio.com.

ADVERTISEMENT

Viața lui Marvin Lee Aday, alias Meat Loaf

Marvin Lee Aday s-a născut pe 27 septembrie 1947 în Dallas, Texas, iar în 1968 se făcea remarcat pentru prima dată.

Meat Loaf, așa cum era cunoscut de o lume întreagă, și-a început cariera la doar 21 de ani. Până ieri, 20 ianuarie 2022, când trupul i-a cedat, vedeta a făcut istorie în lumea artistică, dar și în actorie.

ADVERTISEMENT

De-a lungul acestor ani s-a făcut remarcat pentru vocea sa puternică, dar și pentru trilogia ”Bat Out of Hell”, ce s-a vândut în peste 65 de milioane de albume în întreaga lume, anual vânzându-se și acum câte 200.000 de copii, fiind pentru nouă ani mereu în topuri.

Pe lângă cariera muzicală care l-a făcut să se bucure de un real succes în Europa și Marea Britanie, Meat Loaf a apărut și în peste 50 de emisiuni și filme. Cele mai notabile apariții ale sale fiind cele din ”The Rocky Horror Picture Show” în 1975 și ”Fight Club” în 1999.

ADVERTISEMENT

Meat Loaf a bifat reușite colosale și cu albumul pe care l-a făcut cu Shaun „Stoney” Murphy, în 1971. Cu piesa ”What You See Is What You Get”, lansată înaintea albumului, cei doi au ajuns pe locul 71 în topul ”Billboard Hot 100”.

Ulterior, Meat Loaf a avut parte de apreciere și pentru piesa ”More Than You Deserve”. În 1976, Meat Loaf a urcat și pe Broadway, în producția musicalului rock ”Rockabye Hamlet”.

Ani mai târziu, în 1983, artistul și actorul, în urma unui scandal care s-a încheiat la tribunal cu fostul său compozitor Jim Steinman, a lansat și albumul ”Midnight at the Lost and Found”.

Până în 2016, Meat Loaf a adus în atenția fanilor săi o mulțime de alte proiecte de succes, patru ani mai târziu anunțând un nou proiect.

În 2020 el spunea că lucrează la un nou album, iar anul trecut declara că în ianuarie 2022 va intra, din nou, în studio pentru a înregistra șapte noi piese, pentru un alt album, pe care își dorea să se afle și melodii lansate în anii 1970, 1980, 1990 și anii 2000.

ADVERTISEMENT