Fotbal intern

Michael Oliver va arbitra Suedia – România! Arbitrul distrus de Buffon: „Are un coș de gunoi în loc de inimă”

20.03.2019 | 17:09
Michael Oliver va arbitra Suedia  Romania Arbitrul distrus de Buffon Are un cos de gunoi in loc de inima

Suedia – România se joacă sâmbătă seara, pe Friends Arena din Stockholm. Partida reprezintă debutul tricolorilor în preliminariile pentru Euro 2020. Meciul va fi arbitrat de unul dintre cei mai controversați oficiali, englezul Michael Oliver, nimeni altul decât cel care a decis penalty-ul de pe urma căruia Real Madrid a obținut calificarea în sferturile de finală ale competiției de anul trecut.

Michael Oliver va arbitra meciul dintre Suedia și România

Oficialii UEFA au fost cei care au decis să îl trimită pe Michael Oliver la Suedia – România. El va fi ajutat de alți 4 conaționali care vor sta la cele două tușe, dar și în spatele porților. Ultimul meci internațional pentru arbitrul în vârstă de 34 de ani a fost un amical între Brazilia și Camerun, terminat cu scorul de 1-0 pentru Selecao.

Michael Oliver a ajuns cunoscut în lumea fotbalului după ce a arbitrat meciul retur al fazei sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, dintre Real Madrid și Juventus Torino, din 11 aprilie 2018. Madrilenii au pornit cu un avantaj de 3-0 obținut pe terenul advers, dar Juve a întors senzațional și era aproape să ducă în meciul în cele două reprize de prelungiri. Michael Oliver a acordat însă un penalty în prelungirile partidei, care a fost transformat de Cristiano Ronaldo și a asigurat astfel calificarea „galacticilor” în semifinale.

Michael Oliver a avut un conflict dur cu Gianluigi Buffon, la partida dintre Real Madrid și Juventus

Michael Oliver, făcut cu ou și oțet de Gianluigi Buffon

Michael Oliver a fost criticat vehement pentru decizia pe care a luat-o. Cel mai dur a fost Gianluigi Buffon, cel care a și văzut cartonaș roșu din partea arbitrului englez:

„A fost o zecime de penalty. Nu poţi dicta penalty la o asemenea fază, petrecută în al treilea minut al prelungirilor. Echipa a dat totul, iar un om nu poate distruge un asemenea vis, după o revenire extraordinară, după o asemenea fază. Cu siguranţă, nu ai o inimă în piept dacă faci asta, ci un coş de gunoi. Dacă nu ai caracterul să arbitrezi un asemenea meci, disputat pe un astfel de stadion, mai bine stai în tribună alături de soţie şi copii, bea un suc şi mănâncă chipsuri. Puteam să îi spun orice arbitrului în acel moment, dar el trebuia să înţeleagă ce dezastru a creat. Decizia asta a fost a unui animal, nu a unui om”, spunea atunci căpitanul lui Juventus.

Partida dintre Suedia și România se joacă sâmbătă, 23 martie, de la ora 19:00.