Sport

Michael Phelps, impresionat de recordul mondial stabilit de David Popovici: ”E rapid”

Legendarul Michael Phelps, de 23 de ori campion olimpic, este impresionat de recordul mondial stabilit de David Popovici. Americanul l-a caracterizat pe român în doar două cuvinte.
15.08.2022 | 11:54
Michael Phelps impresionat de recordul mondial stabilit de David Popovici E rapid
David Popovici a fost elogiat de cel mai mare înotător din toate timpurile, Michael Phelps
ADVERTISEMENT

David Popovici continuă să facă valuri și în bazin, în cadrul Campionatelor Europene de natație de la Roma, dar și în afara lui. Legenda înotului mondial Michael Phelps l-a felicitat într-un mod original pe român.

Marii sportivi ai planetei, la picioarele lui David Popovici

Noul record mondial în proba de 100 metri liber stabilit de David Popovici la Roma a impresionat o lume întreagă. Vechi de peste 13 ani, recordul a fost corectat de adolescentul de 17 ani, cu 5 sutimi de secundă.

ADVERTISEMENT

Cei mai mari sportivi ai lumii au reacționat imediat și i-au transmis românului mesaje de felicitare, dar și încurajări pentru viitoarele sezoane în care noi recorduri sunt puse în ”pericol” de înotătorul român.

O reacție genială a avut și legendarul Michael Phelps. Americanul care are în palmares nu mai puțin de 66 de medalii de aur în cele mai importante competiții de natație a găsit un mod original de a-l felicita.

ADVERTISEMENT

”Asta e rapid!!! Felicitări, David Popovici!”, a postat fostul mare campion pe rețelele de socializare.

David Popovici a câștigat, sâmbătă, titlul continental în proba ”Regină” stabilind un nou record mondial, iar luni va ataca un nou triumf european, în finala de la 200 metri liber.

ADVERTISEMENT

Cine este Michael Phelps

Michael Phelps, cel mai recent nume important care l-a felicitat pe David Popovici, este considerat cel mai mare înotător din toate timpurile.

Numai la Jocurile Olimpice a cucerit 28 de medalii, dintre care 23 de aur, la cele patru ediții la care a participat – Atena 2004, Beijing 2008, Londra 2012 și Rio de Janeiro 2016.

ADVERTISEMENT

Americanul a fost, de asemenea, de 27 de ori campion al lumii și a doborât 39 de recorduri mondiale. Cel mai bun timp al lui Phelps în proba de 100 metri liber, în care David Popovici a stabilit cea mai bună performanță din istorie (46.86 secunde), a fost 46.99, stabilit în 2009, în bazin scurt, la Manchester.

ADVERTISEMENT