Sport

Michael Schumacher, 4 ani de la accident! Starea pilotului e în continuare o enigmă!

Au trecut 4 ani de la teribilul accident pe care fostul campion de Formula 1, Michael Schumacher, l-a suferit la schi. Foarte puţine informaţii despre starea de sănătate a pilotului sunt făcute publice, însă familia are primele motive să spere.
28.12.2017 | 22:35
Michael Schumacher 4 ani de la accident Starea pilotului e in continuare o enigma

Pe 29 decembrie 2013, Schumacher se afla la schi, în Alpii Francezi, alături de fiul său, Mick, în vîrstă de 14 ani la acel moment. Fostul mare campion de F1 a trecut printr-o zonă nemarcată şi şi-a pierdut echilibrul, după ce a lovit nişte pietre care nu se vedeau din cauza zăpezii. În cădere, s-a lovit puternic la cap de alte pietre, mai mari, de la marginea respectivului traseu.

A fost transportat de urgenţă la spital şi plasat în comă indusă, din cauza leziunilor grave suferite pe creier. Din acel moment, foarte puţine informaţii au apărut despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher. Şi de multe ori contradictorii.

Dacă nu ar fi avut cască, ar fi murit pe loc

Abia pe 7 martie au apărut primele declaraţii oficiale. Medicii care se ocupau de neamţ au anunţat că starea acestuia este stabilă. O lună mai tărziu, agentul germanului oferea noi informaţii încurajatoare: “A avut un moment în care şi-a recăpătat cunoştinţa”, spunea Sabine Kehm.
 
Chiar şi aşa, informaţii puţine şi incomplete pentru fani. Pe 16 iunie 2014 s-a anunţat că Michael Schumacher este conştient şi că a părăsit spitalul din Grenoble. Şi-a continuat recuperarea la un spital din Lausanne, Elveţia, alte trei luni. A revenit pentru prima dată acasă pe 9 septembrie.
 
Lipseau, în continuare, datele legate de starea sa de sănătate. În noiembrie 2014, un cotidian din Germania anunţa că Michael Schumacher este paralizat, nu poate să vorbească şi are mari pierderi de memorie. Doctorii au spus că dacă fostul pilot nu avea cască în momentul accidentului, ar fi murit pe loc. 

O fotografie cu Schumi, vîndută cu 1.000.000 €

Următoarele informaţii oficiale au venit abia în mai 2015 şi au fost destul de evazive. “Starea de sănătate a lui Michael Schumacher este într-un uşor proces de îmbunătăţire, dar trebuie să ţinem cont de gravitatea rănilor suferite”, a mai explicat Sabine Kehm. 
 
În decembrie 2015, Die Bunte anunţa că Michael Schumacher a început să facă primii paşi. A şi publicat o primă poză cu pilotul german după accident, care ar fi fost vîndută cu un milion de euro!
 
Familia lui Michael Schumacher a dat publicaţia germană în judecată şi, la o înfăţişare care a avut loc în septembrie 2016, Felix Damm, avocatul acuzării, a anunţat în faţa judecătorilor că Schumacher nu poate să facă nici măcar un pas.

Belgienii “l-au omorât” pentru SEO

În mai 2016, nordpresse.be, o publicaţie din Belgia anunţa în exclusivitate că Michael Schumacher a murit. Informaţia a fost repede preluată de media din întreaga lume şi, ulterior, dezminţită de reprezentanţii pilotului german.
 
Autorul articolului a venit cu explicaţii halucianante. A spu că ştia despre faptul că informaţia nu este adevărată, dar a avut un alt motiv pentru a publica ştirea. Pe care îl lăsase de înţeles cu o propoziţie pe finalul articolului. “De fapt suntem în cursa pentru SEO, ca să fim primii care anunţă vestea. Se pare că acesta este jocul presei în prezent”.

4 ani de tăcere

Dar, au trecut 4 ani şi despre starea de sănătate a pilotului de Formula 1 se ştiu puţine lucruri. Managerul sportivului, Sabine Kehm, a declarat în repetate rânduri că “starea de sănătate a pilotului nu este o problemă publică”. Dar, lumea este foarte interesată de starea de sănătate a fostului pilot şi conform L’Equipe, Michael Schumacher rămâne unul dintre cei mai populari sportivi de pe planetă, chiar dacă au trecut 4 ani de la accident. 

Internetul este plin de zvonuri despre starea fostului pilot şi există multe video-uri false postate pe Youtube cu momentul accidentului. Dar niciun anunţ oficial. În schimb, conturile oficiale de pe reţelele de socializare sunt actualizate regulat cu imagini din cursele pilotului, fără a face referire la starea pilotului având doar un hashtag #keepfighting (continuă să lupţi). 

Fiul lui Michael, Mick este pilot în Formula 3, dar este lăsat rareori de staff să dea interviuri, iar în momentul în care vorbeşte cu presa, jurnaliştii sunt instruiţi să nu îl întrebe de starea tatălui său. Fiica pilotului, Gina-Marie, postează mesaje inspiraţionale pe reţelelele de socializare, dar nu face nicio referire directă la tatăl ei. 

Fanii au criticat decizia de a ţine secretă starea de sănătate a pilotului: “Lipsa ştirilor despre Schumacher este un afront la adresa milioanelor de suporteri” sau “Este o profesie publică şi fanii lui au dreptul să ştie dacă este într-o condiţie mai bună sau mai rea”, au fost mesajele publicate de fani la articolul special din L’Equipe. 

Noiembrie 2017, primele veşti bune

În luna noiembrie a anului 2017, familia a avut parte şi de veşti bune. Tratamentul medical de 100.000 de euro săptămânal pare să dea roade. “The Sun” anunţa că legendarul pilot de Formula 1 are o stare mai bună cita declaraţia unui doctor:“transmite semnale din lumea lui îndepărtată”. Schumi este supravegheat de 15 medici şi asistente.

Managerul lui Michael Schumacher, Sabine Kehm, le-a dat speranţe fanilor spunând într-o declaraţie de presă “noi” în timp ce discuta planurile unui muzeu cu realizările pilotului. 

“În toţi anii activi, Michael şi-a păstrat majoritatea maşinilor şi multe cămăşi şi căşti, iar în spatele minţii noastre am planificat mereu să le punem la dispoziţia publicului”, a spus Sabine, semn că Michael Schumacher poate comunica. 

 
 

 

Tags: