News

Michael Schumacher, 7 ani de la teribilul accident de schi! Enigmele din jurul tragediei

29.12.2020 | 10:12
Michael Schumacher 7 ani de la teribilul accident de schi Enigmele din jurul tragediei
Michael Schumacher
ADVERTISEMENT

Pe 29 decembrie 2013, Michael Schumacher a suferit un teribil accident de schi în stațiunea franceză Meribel. La 7 ani de la accident, starea de sănătate a pilotului german rămâne o enigmă și informațiile sunt foarte puține în ceea ce îl privește. 

Numărul oamenilor care îl pot vizita pe fostul campion din Formula 1 este foarte redus, doar prietenii apropiați având acest drept. Soția lui Schumi, Corinna, este cea care s-a ocupat din prima zi și până acum de îngrijirea lui Michael.

ADVERTISEMENT

Conform ultimelor informații dezvăluite de fostul “șef” al lui Schumacher de la Ferrari, Jean Todt, fostul pilot este îngrijit pentru a putea duce o viață normală. Însă, atât Todt cât și ceilalți care l-au vizitat pe Schumi, au primit instrucțiuni clare că nu au voie să dezvăluie public starea de sănătate în care se află fostul pilot.

Michael Schumacher, 7 ani de la teribilul accident de schi! Ce s-a întâmplat pe 29 decembrie 2013

Pe 29 decembrie 2013, Michael Schumacher și familia se aflau la schi, în Alpii Francezi. Fostul campion din F1 a trecut printr-o zonă nemarcată, și-a pierdut echilibrul și în căzătură s-a lovit la cap de niște pietre care nu se vedeau din cauza zăpezii.

ADVERTISEMENT

Pilotul a fost transportat de urgență la spital și plasat în comă indusă, din cauza leziunilor grave suferite pe creier. Din acel moment, s-a creat un zid între lumea exterioară și Michael Schumacher. Soția și managerul au cerut discreție maximă, ceea ce s-a și întâmplat în ultimii 7 ani de zile.

Medicii ajunşi la locul accidentului lui Schumacher
Medicii ajunşi la locul accidentului lui Schumacher

Starea de sănătate a lui Schumi, cel mai bine păstrat secret!

Primele declarații oficiale au venit abia pe 7 martie 2014. Medicii care se ocupau de starea de sănătate a neamțului spuneau că starea lui este stabilă. O lună mai târziu, Sabine Kehm, managerul germanului spunea: “A avut un moment în care și-a recăpătat cunoștința”.

ADVERTISEMENT

Lipsa de informații a dus la apariția multor speculații și scenarii. Pe 16 iunie 2014 s-a anunțat că Michael Schumacher era conștient și că a părăsit spitalul din Grenoble. Și-a continuat recuperarea la un spital din Lausanne. Însă, el a revenit acasă trei luni mai târziu, fiind tratat la domiciliul său de pe malul lacului Leman din Elveția.

Doctorii spuneau că Michael Schumacher și-ar fi pierdut viața pe loc dacă nu ar fi avut casca de protecție. Însă chiar și așa, impactul a fost atât de puternic încât i-a cauzat leziuni foarte grave, pe care medicii încearcă și acum să le trateze.

ADVERTISEMENT
Michael Schumacher şi Sabine Kehm, managerul pilotului

Poza de 1 milion de euro cu Michael Schumacher după accident!

În decembrie 2015, Die Bunte anunța că Michael Schumacher a început să facă primii pași. A și publicat o primă poză cu pilotul german după accident, care ar fi fost vândută cu un milion de euro!

Familia lui Schumacher a dat în judecată publicația germană și la o înfățișare care a avut loc în septembrie 2016, Felix Damm, avocatul acuzării, a anunțat în fața judecătorilor că Schumi nu poate face niciun pas.

Michael Schumacher şi Corinna, în timpul celebrării alături de Ferrari. Sursa foto: Ferrari 

Schumacher, “omorât” pentru SEO în 2016: “Să fim primii care anunţă vestea”

În mai 2016, nordpresse.be, o publicație din Belgia anunța în exclusivitate faptul că Michael Schumacher a murit. Informația a fost preluată rapid de mai multe publicații de pe mapamond, însă a fost rapid dezmințită de reprezentanții pilotului german.

Explicațiile autorului articolului au fost halucinante. Știa faptul că informația nu este reală, dar altul era obiectivul pentru care a publicat știrea. Motiv pe care l-a lăsat de înțeles cu o propoziție în finalul articolului: “De fapt suntem în cursa pentru SEO, ca să fim primii care anunţă vestea. Se pare că acesta este jocul presei în prezent”.

Fanii se revoltă: “Lipsa ştirilor despre Schumacher este un afront la adresa milioanelor de suporteri”

După 7 ani de la accident, informațiile despre starea pilotului sunt foarte puține. Jean Todt spunea în urmă cu câteva luni că mai urmărește alături de Michael cursele de Formula 1. Însă, nimic despre cum se simte pilotul, dacă este măcar conștient sau poate să meargă.

“Lipsa ştirilor despre Schumacher este un afront la adresa milioanelor de suporteri” sau “Este o profesie publică şi fanii lui au dreptul să ştie dacă este într-o condiţie mai bună sau mai rea”, au fost mesajele publicate de fani la articolul special din L’Equipe.

Jean Todt, alături de Michael Schumacher
Jean Todt, alături de Michael Schumacher

Mick Schumacher debut în Formula 1 în 2021!

Pentru familia Schumacher există și vești bune după oceanul de probleme prin care au trecut în ultimii ani. Mick Schumacher se pregătește de debutul său în Formula 1 în sezonul 2021. Germanul a câștigat titlul în Formula 2 în acest an cu Prema Racing și a semnat un contract cu Haas F1.

Mick nu vorbește în interviuri despre starea de sănătate a tatălui său, iar jurnaliștii sunt instruiți să nu îl întrebe despre această problemă. Tânărul pilot nu este însă deranjat de comparațiile cu tatăl său: “Nu am niciodată o problemă atunci când tatăl meu Michael este menţionat, când oamenii fac comparaţii”.

Mick Schumacher în monopostul Haas F1

Lewis Hamilton l-a egalat pe Schumi la numărul de titluri mondiale în 2020!

Michael Schumacher a fost pilot activ în Formula 1 între 1991 și 2006, respectiv 2010-2012. Germanul a concurat în Marele Circ pentru Jordan, Benetton, Ferrari și Mercedes, în ultima parte a carierei.

A câștigat două titluri de campion mondial cu Benetton (1994 și 1995), iar apoi a venit cea mai fructuoasă parte a carierei cu 5 titluri mondiale consecutiv alături de Ferrari (2000-2004). A revenit în 2010 la Mercedes şi a pus umărul la construirea echipei gigant care este acum.

Lewis Hamilton l-a egalat pe Michael Schumacher în 2020 la numărul de titluri mondiale, 7. Britanicul a primit cadou de la Mick Schumacher o cască a lui Michael drept cadou imediat după ce şi-a acontat titlul mondial.

VEZI VIDEO:

  • 7 titluri mondiale a câştigat Michael Schumacher în carieră
  • 7 ani au trecut de la accidentul de schi a lui Schumi

 

“Trebuie să fiu foarte atent, pentru că vorbele mele pot fi interpretate. La atâţia ani după accident, trebuie să ne imaginăm o persoană foarte diferită. Vorbim de cineva care a urmat un tratament de atunci, iar diferențele sunt mari la nivelul musculaturii, având și părți deteriorate ale organismului. Totul este rezultatul unei tumori la creier”, Nicola Acciari, neurochirurg

ADVERTISEMENT