Sport

Michael Schumacher e conştient?! Jean Todt: „Urmăreşte cursele fiului lui“

17.11.2020 | 20:26
Michael Schumacher e constient Jean Todt Urmareste cursele fiului lui
ADVERTISEMENT

Starea în care se află Michael Schumacher, după accidentul din 2013, este o necunoscută pentru toată lumea. Dar primul indiciu că marele campion este conştient l-a oferit Jean Todt, preşedintele FIA, prieten şi fost colaborator al germanului.

Todt a vorbit, într-un interviu pentru RTL France, despre Michael Schumacher fără să ofere prea multe detalii. Unul singur însă a aprins imaginaţia fanilor. Michael urmăreşte cursele fiului său, semn că este conştient

ADVERTISEMENT

În 2013, Michael Schumacher, septuplu campion mondial – record egalat recent de Lewis Hamilton –, a suferit un terbil accident în Alpii Francezi, în timp ce schia în afara pistei. De atunci, starea lui de sănătate a fost ţinută departe de ochii curioşi ai presei şi ai publicului de familia campionului din Formula 1.

Jean Todt: „Michael luptă“

Jean Todt şi Michael Schumacher au dominat Formula 1 în perioada în care amândoi activau la Ferrari. După retragerea pilotului, legătura dintre ei s-a păstrat, iar după accidentul tragic suferit de german, Todt a rămas un apropiat al familiei.

ADVERTISEMENT

„Îl văd foarte des pe Michael, o dată sau de două ori pe lună“, a mărturisit Jean Todt. Iar întrebarea următoare a fost legată, evident, de starea de sănătate a pilotului.

„E o întrebare asupra căreia o să fiu extrem de rezervat“, a răspuns preşedintele FIA, din respect pentru familia Schumacher.

ADVERTISEMENT

„Pot să vă spun ceea ce v-am spus de fiecare dată. El luptă. Nu putem decât să îi dorim, lui şi familiei sale, ca lucrurile să se îmbunătăţească“, a continuat francezul.

Cu toate acestea, fanii lui Schumacher nu au mai aflat mare lucru despre starea lui din 2013. „Este bine îngrijit într-un loc foarte confortabil“, a încercat să-i liniştească Todt.

ADVERTISEMENT

Jean Todt: „Îl urmăreşte pe Mick“

Dacă tot ce are legătură cu Michael Schumacher este învăluit de mister, nu acelaşi lucru se poate spune despre fiul lui, Mick. Juniorul de 21 de ani este în lumina relectoarelor, cu o carieră în ascensiune.

„Mick va concura, probabil, în Formula 1 anul viitor, o provocare imensă. Am fi încântaţi să avem un nou Schumacher la cel mai înalt nivel al curselor auto“, a completat preşedintele FIA.

Iar mesajul care a aprins speranţa fanilor a urmat. Întrebat dacă tatăl urmăreşte parcursul fiului, Jean Todt, care în urmă cu aproximativ două săptămâni a mărturisit că se uită la televizor împreună cu Michael, n-a ezitat: „Bineînţeles că îl urmăreşte“. Primul semn că marele Michael Schumacher este conştient.

ADVERTISEMENT