News

Michael Schumacher împlinește astăzi 52 de ani: „E un luptător!”. Video

03.01.2021 | 15:58
Michael Schumacher implineste astazi 52 de ani E un luptator Video
ADVERTISEMENT

Michael Schumacher împlinește astăzi 52 de ani și fanii din toată lumea și-au adus aminte de unul dintre cei mai mari piloți de Formula 1 din istorie. „Un luptător”. Asta a spus italianul Luca Badoer, fost pilot de teste Ferrari și bun prieten al germanului.

Luca Badoer a făcut dezvăluiri despre situația germanului, oferind totodată detalii savuroase din viața lui Michael Schumacher, cu ocazia zilei sale de naștere.

ADVERTISEMENT

Fostul mare pilot de Formula 1 a suferit un nefericit accident la schi, acum exact șapte ani de zile, în urma căruia a rămas imobilizat la pat în vila sa din Elveția.

Michael Schumacher a împlinit 52 de ani

De ziua sa, Michael Schumacher se află departe de ochii lumii, într-o secretomanie totală, familia sa dorind să păstreze discreția, la fel cum a făcut-o și germanul în timpul carierei sale.

ADVERTISEMENT

Michael Schumacher a suferit un traumatism cranio-cerebral sever pe data de 29 decembrie 2013, iar soția sa Corinna le-a impus puținilor oameni cărora li se acordă permisiunea să îl viziteze pe Schumi să nu dezvăluie niciun detaliu despre starea sa: „Dar din respect pentru Schumi și pentru familia lui, nu voi spune nimic despre starea sa, doar că este un luptător”, a spus Luca Badoer, unul dintre cei care îl vizitează pe Schumacher.

Luca Badoer, a rămas unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Schumi și a vorbit despre acesta într-un amplu interviu acordat publicației italiene „Libero Quotidiano”: „Ce a pățit este o dramă care îmi provoacă durere de câte ori mă gândesc la ea. Doar eu, (n.r. – Jean) Todt și câțiva prieteni apropiați îl vizităm”, a declarat fostul pilot de teste al lui Ferarri.

ADVERTISEMENT

Luca Badoer despre Schumacher: „Atenția deosebită pentru forma sa fizică l-a salvat”

Prietenului lui Michael Schumacher consideră că atenția deosebită pe care a acordat-o permanent germanul asupra condiției sale fizice și a stării de sănătate, i-a salvat viața după accidentul din Alpii Francezi.

Luca Badoer a fost însă mult mai deschis când a vorbit despre calitățile umane ale lui Michael Schumacher și despre aminintirile sale: „Se pare că F1 este o bulă, iar după ce o părăsești fiecare o ia pe propriul drum. Dar cu Michael și Corinna am mers împreună în vacanțe cu soția mea (Alice Terzi, 46 de ani) și cei doi copii ai mei (Brando și Rocco, 14 și 11 ani). Noi am fost la Geneva, ei au venit la Montebelluna”, a povestit italianul.

ADVERTISEMENT

De altfel, Michael Schumacher este nașul copilului lui Badoer, cei doi fiind prieteni de mai bine de 23 de ani: „Îmi amintesc și ziua botezului lui Brando. Schumi este nașul lui și l-a ținut în brațe pe toată durata botezului din aprilie 2007. Și Brando îl adoră, Michael este idolul său și visează să devină pilot Ferrari, mașină pe care el a condus-o o viață. Ori de câte ori Michael venea la noi, îl aducea pe Mick să se joace cu copiii mei”, și-a adus aminte prietenul lui Schumi.

Amintirile lui Badoer cu Mick și Michael Schumacher

Luca Badoer speră ca fiul lui Michael Schumacher va continua dinastia familiei în Formula 1 și este unul dintre principalii lui susținători: „Mick este ca un fiu pentru mine, sper să se afirme la Haas și nu pot fi decât fericit să-l văd că-și împlinește visurile. 

În continuare, italianul și-a adus aminte un episod de pe vremea când Mick avea doar 5-6 ani: „Avea 5 sau 6 ani, iar noi testam pe pistă la Fiorano. Schumi l-a adus pe Mick, care la un moment dat s-a dus la un scuter și s-a urcat pe el. Am înțeles că vrea să facă un tur de pistă și l-am înconjurat cu brațele mele, gata să-i îndeplinesc dorința. Am încă viu în minte fața lui Michael când a ieșit din garaj: mi-a aruncat o privire îngrijorată de parcă ar fi spus <<Fii atent!>>.

Luca Badoer își aduce foarte bine aminte seara în care Michael Schumacher a cucerit pentru prima titlul de campion mondial în Formula 1, în urma cursei de la Osaka: „În Japonia, în seara cursei care i-a adus primul titlu de campion mondial pentru Ferrari, am petrecut cu toată echipa la karaoke, cântând și <<We Are the Champions>> a lui Queen. Pe partea laterală a circuitului erau hotelul și parcul de distracții. Am frisoane gândindu-mă la acele momente”, a povestit emoționat italianul.

Luca Badoer: „În ultimii 30 de ani, cei mai puternici sunt Schumi, Ayrton Senna și Hamilton”

Lewis Hamilton a egalat recordul de titluri mondiale al lui Michael Schumacher, iar Luca Badoer are numai cuvinte de laudă la adresa britanicului, pe care îl compară cu Schumacher și Senna: „Complimente lui Lewis. Să îl egalezi pe Schumi este o ditamai isprava și nu sunt de acord cu cei care spun că a câștigat doar pentru că avea cea mai puternică mașină.

Pentru Luca Badoer, faptul că Senna și Hamilton nu au cucerit niciun titlu mondial cu Ferrari este un dezavantaj: „Pentru mine, în ultimii 30 de ani, cei mai puternici sunt Schumi, Ayrton Senna și Hamilton. Ce e păcat? Ceilalți doi nu au câștigat nici măcar un titlu cu Ferrari, ceea ce îți oferă ceva un plus la nivel moral”, a concluzionat Luca Badoer.

  • 50 de curse are Luca Badoer în Formula 1
  • 1991 e anul în care Michael Schumacher a debutat în Formula 1 pentru Jordan
  • 2 titluri mondiale a câștigat Schumacher cu Benetton: 1994, 1995
  • 6 titluri de campioni la Constructori, a reușit Ferarri cu Michael Schumacher
  • 5 titluri mondiale ale Piloților a cucerit Michael Schumacher la Ferrari
  • 91 de curse a câștigat germanul în carieră
  • 2006 e anul retragerii lui Michael Schumacher
  • 2010-2012 e perioada în care Schumacher a revenit în F1 la Mercedes
  • 19 sezoane a concurat Schumacher în F1
  • 307 curse are Schumi în F1
  • 68 de plecări din poll-position
  • 155 de podiumuri a reușit pilotul în carieră
  • 52 de ani a împlinit pe 3 ianuarie 2021 Michael Schumacher
  • 2 titluri de cel mai mare sportiv al anului are Schumacher în carieră: 2002, 2004
ADVERTISEMENT