Michael Schumacher, schimbare radicală după 6 ani de la accident: “Este o persoană diferită! Sunt părţi deteriorate!”

Marian Popovici   
în Formula 1
31/12/2019, 10:16
Michael Schumacher, schimbare radicală după 6 ani de la accident: “Este o persoană diferită! Sunt părţi deteriorate!”
Michael Schumacher, schimbare radicală după 6 ani de la accident Este o persoană diferită! Sunt părţi deteriorate!

Au trecut 6 ani de la accidentul suferit de Michael Schumacher la schi, în staţiunea franceză Meribel. De atunci, fostul campion din Formula 1 trece printr-un proces de recuperare după leziunile grave pe care le-a suferit la creier. Neurochirurgul Nicola Acciarri susţine că fostul pilot este schimbat radical faţă de cum îl cunoaşte lumea după cei 6 ani de suferinţă. 

Michael Schumacher, schimbare radicală după 6 ani de la accident: “Trebuie să ne imaginăm o persoană foarte diferită”

Acciari a declarat că Schumacher este acum o persoană diferită, cu multe părţi ale corpului deteriorate din cauza perioadei lungi de recuperare: ”Trebuie să fiu foarte atent, pentru că vorbele mele pot fi interpretate. La 6 ani după accident, trebuie să ne imaginăm o persoană foarte diferită.

Vorbim de cineva care a urmat un tratament de atunci, iar diferențele sunt mari la nivelul musculaturii, având și părți deteriorate ale organismului. Totul este rezultatul unei tumori la creier”, a spus Nicola Acciarri, conform Marca.

După accidentul suferit pe 29 decembrie 2013, Schumacher a suferit două operaţii pe creier la spitalul din Grenoble, iar din 9 septembrie 2014 este tratat la locuinţa sa din Gland, o localitate din Elveţia.

„Schumacher se află încă sub tratament, unul care poate dura până la trei ani”

Totuşi, doctorul care se ocupă de recuperarea fostului pilot se declară optimist: „Schumacher se află încă sub tratament, unul care poate dura până la trei ani. Este un plan între unul și trei ani, pentru regenerare.

Îl vizitez constant și stau de vorbă cu familia lui despre progresul pe care îl face. Soția lui vede lucrurile foarte clar și face totul ca Michael să aibă cele mai bune condiții”, a declarat Jean-Francois Payen, unul dintre doctorii care îl tratează pe Schumi.

Corinna Schumacher a fost foarte rezervată în ceea ce priveşte informaţiile despre starea de sănătate a fostului pilot, iar în urmă cu câteva săptămâni a explicat care este motivul: “El este pe cele mai bune mâini acum şi noi facem tot ce putem ca să îl ajutăm. Încercaţi să înţelegeţi că noi respectăm dorinţa lui Michael de a ţine secretă starea sănătăţii lui.

Puteţi fi siguri că el este pe cele mai bune mâini şi noi facem tot ce este uman posibil să-l ajutăm. Vă rog să înţelegeţi că urmăm dorinţele lui Michael şi ţinem în privat acest subiect sensibil ca sănătatea, aşa cum a fost întotdeauna”, a declarat Corinna pentru “She’s magazine”.

Michael Schumacher este de 7 ori campion mondial în Formula 1, un număr record. Germanul a reuşit să câştige două titluri mondiale alături de Benetton, iar celelalte cinci au fost obţinute alături de Ferrari între 1999 şi 2005.

  • 50 de ani are Michael Schumacher
  • 6 ani au trecut de la accidentul de schi din staţiunea Meribel

 

Închide ×