Fotbal international

Michel Platini, fostul preşedinte UEFA, trece la atac: “Eu, victima complotului FIFA şi TAS”

03.06.2019 | 21:53
Michel Platini fostul presedinte UEFA trece la atac Eu victima complotului FIFA si TAS

Michel Platini, fostul preşedinte UEFA, Michel Platini, trece la atac, acum, când mai sunt doar patru luni până când îi va expira suspendarea. Platini a decis să rupă tăcerea şi a convocat la Paris ziarişti din şase ţări (Italia, Anglia, Franţa, Spania, Portugalia şi Elveţia), pentru a discuta cu toate cărţile pe masă despre modul în care a fost scos vinovat de corupţie.

Michel Platini acuze la adresa FIFA şi TAS. A fost un complot!

“Nu a rămas în picioare nici o acuzaţie de orupţie. Am câteva idei despre cine mi-a putut face toate astea, dar nu am probe, nu am cun să dovedesc. Sunt convins că a fost un complot FIFA şi TAS, care sunt toţi amici şi care dacă se cunosc bine, pot pune la cale ce vor ei. Am fost judecat în toate procesele sportive fără a mă putea apăra, dar cu toate acestea nici o acuzaţie dec corupţie nu a rămas în picioare.

Complotul a avut ca scop să fiu împiedicat să ajung preşedinte FIFA. Până acum am fost eu cel judecat, acum sunt cel care trec la atac. Voi demonstra nevinovăţia mea şi faptul că a fost vorba de un complot şi voi cere pedepsirea celor vinovaţi. Imediat ce se va încheia suspendarea voi trece la atac pe toate fronturile, pentru că e momentul să plătească toţi care au pus la cale această manevră ordinară.

Michel Platini mai are suspendare până în octombrie

Îl bănuie de complicitate şi pe Gianni Infantino

Patru procese are pregåtite så deschidă Platini imediat ce se încheie suspendarea şi poate reveni în fotbal. Fostul şef al UEFA spune că a fost avertizat de o persoană din cadrul FIFA, al cărui nume nu-l poate divulga, că i se pregăteşte ceva grav, pentru a fi împiedicat să candideze. Fără a da nume, Platini lasă de înţeles că îl vede şi pe actualul preşedinte FIFA, Gianni Infantino, că nu e deloc străin de cele întâmplate.

Michel Platini îl bănuie şio pe fostul secretar general UEFA Gianni Infantino, azi preşedinte FIFA, de complicitate la înlăturarea sa

“Infantino nu are cum să fie preşedinte FIFA. Eu am lucrat cu el la UEFA şi era doar un bun secretar general. Nu poţi ajunge preşedinte FIFA doar pentru că învârţi bilele la tragerea la sorţi. Cu siguranţă a ştiut ce mi se pregătea şi nu am dovezi, dar cred că nu e străin de toată povestea. Oricum, el care zece ani pur şi simplu vomita când auzea de FIFA dintr-o dată a început să-i iubească brusc şi a devenit preşedinte.

Nu crede că va mai reveni în fotbal

Nu ştiu dacă voi mai reveni în fotbal, însă nu mă voi lăsa până nu voi dovedi că am fost curat, că totul a fost un complot ca să nu ajung preşedintele FIFA, pentru că aveam şansele cele mai mari.  Şi cei care au făcut asta trebuie să plătească, pentru că onoarea mea nu se poate cântări în bani.”

Tags: