Fotbal international

Michel Platini reacționează după ce apelul său a fost respins la Curtea Europeană a Drepturilor Omului: „Voi continua lupta”

05.03.2020 | 18:07
Michel Platini reactioneaza dupa ce apelul sau a fost respins la Curtea Europeana a Drepturilor Omului Voi continua lupta
ADVERTISEMENT

Michel Platini s-a adresat Curții Europene a Drepturilor Omului, după ce a fost suspendat din funcția deținută în cadrul FIFA. Apelul lui Platini a fost, însă, respins la CEDO.

Platini reacționează după decizia CEDO: „Lupta continuă”

Conform publicației franceze L’Equipe, Platini s-a rezumat să declare că decizia CEDO „nu are nicio importanță” și că „lupta va continua”.

ADVERTISEMENT

Platini se simte nedreptățit după ce a fost suspendat din funcție în 2015 de către FIFA, din funcția de fost vicepreședinte al forului mondial.

Suspendarea pentru opt ani din orice activitate legată de fotbal a venit în urma scandalului de corupție în care a fost implicat Michel Platini.

ADVERTISEMENT

Francezul a căzut la mijloc în tranzacția „bizară” care l-a implicat pe președintele de atunci al FIFA, Sepp Blatter.

Platini ar fi primit 2 milioane de franci elvețieni din partea lui Blatter, fără un contract scris, pentru „servicii de consultanță”.

ADVERTISEMENT

Cu toate că suspendarea dictată, inițial pentru opt ani, a fost redusă la șase ani de către comisia de apel a FIFA, Platini nu a rămas împăcat cu ideea că a fost prins la mijloc într-un scandal în care se consideră total nevinovat.

Ulterior, la TAS pedeapsa a fost redusă la patru ani, astfel că Platini a „scăpat” în octombrie 2019 de penitență.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Platini s-a adresat CEDO, însă Curtea Europeană a Drepturilor Omului a estimat că “ţinând cont de gravitatea faptelor comise, de poziţia importată pe care a deținut-o dl. Platini în cadrul instanţelor fotbalului şi de necestitatea restabilirii reputaţiei acestui sport şi a FIFA, sancţiunea dictată nu pare nici excesivă, nici arbitrară”.

Platini consideră că imaginea i-a fost discreditată grav, în condițiile în care a fost exclus din lumea fotbalului pentru patru ani.

  • 1.8 milioane de euro ar fi primit Platini de la Sepp Blatter, pentru „servicii de consultanță”
ADVERTISEMENT