Fotbal international

Michel Platini șochează: “Finala Franța – Brazilia de la CM ’98 a fost aranjată. Toți fac asta!”

18.05.2018 | 15:25
Michel Platini socheaza Finala Franta  Brazilia de la CM 98 a fost aranjata Toti fac asta
Franța a câștigat Mondialul din 1998, după 3-0 cu Brazilia

De 20 de ani încoace, în lumea fotbalului a circulat ideea că finala Franța – Brazilia de la Campionatul Mondial din 1998 ar fi fost aranjată. Suspiciunile au fost confirmate chiar de către fostul președinte UEFA Michel Platini, care a recunoscut că a fost implicat în măsluirea tragerii la sorți pentru turneu.

Platini a acordat recent un interviu pentru un post de radio din Franța. El a susținut că organizatorii turneului, printre care s-a aflat și el, au aranjat meciurile astfel încât Franța să nu dea de Brazilia în drumul spre finală. Sud-americanii erau favoriți la câștigarea trofeului, iar Franței nu i-ar fi stat bine să fie eliminată prea devreme din turneu.

Tragerea la sorți a fost aranjată astfel încât cele două naționale să prindă grupe în care să termine pe primul loc. Calendarul meciurilor a fost stabilit special ca locul 1 din grupa Franței să nu joace cu locul 1 din grupa Braziliei până în finală. Practic, organizatorii au tranșat din start soarta Campionatului Mondial din 1998.

Michel Platini șochează: “Nu doar finala Franța – Brazilia a fost aranjată”

Platini, care mai are un an de suspendare după scandalul care a zguduit lumea fotbalului european și mondial, a mers mai departe cu dezvăluirile și a declarat că practica măsluirii tragerilor la sorți în competițiile sportive este o una obișnuită. “Când am făcut calendarul meciurilor, am făcut un mic truc. Dacă noi terminam grupa pe primul loc și Brazilia făcea același lucru, nu ne întâlneam până în finală. Noi nu concepeam că am muncit 6 ani să organizăm Cupa Mondială și să nu o punem de o păcăleală. Când joci acasă, vrei să te bucuri cât mai mult de joc. Credeți că alții nu fac la fel pentru cupele lor Mondiale? Finala Franța – Brazilia a fost visul tuturor”, a declarat Platini.

3-0 a fost scorul finalei Franța – Brazilia la Campionatul Mondial din 1998