Fotbal international

Michel Vautrot, arbitrul finalei de la Sevilla, declarații dure acum, pe timp de pandemie: „Câţi ați fost interesaţi de victimele malariei sau foametei?” Unde trăiește la 74 de ani

06.05.2020 | 21:57
Michel Vautrot arbitrul finalei de la Sevilla declaratii dure acum pe timp de pandemie Cati ati fost interesati de victimele malariei sau foametei Unde traieste la 74 de ani
Michel Vautrot, arbitrul finalei de la Sevilla, atac dur în timpul pandemiei de coronavirus: "Câţi au fost interesaţi de victimele malariei?"
ADVERTISEMENT

Michel Vautrot, arbitrul finalei de la Sevilla din 1986, are 74 de ani şi trăieşte în Franţa, una dintre cele mai afectate ţări ale Europei de pandemia de coronavirus. Retras la Besancon, bărbatul a vorbit despre cum îşi petrece timpul în aceste momente dificile şi a lansat un atac tăios.

Ce face Michel Vautrot, arbitrul finalei de la Sevilla, în timpul pandemiei de coronavirus

La 74 de ani, Michel Vautrot locuieşte într-un apartament din oraşul Besancon, însă putea să se refugieze la casa pe care o deţine în Antorpe-Saint-Vit. Arbitrul finalei de la Sevilla a evitat mutarea în semn de solidaritate cu familiile care trebuie să trăiască în condiţii similare. În plus, francezul este nemulţumit de faptul că victimele bolilor din Africa nu au primit o atenţie asemănătoare cu persoanele care au murit din cauza virusului COVID-19.

ADVERTISEMENT

„Ce fac? Încerc să țin coronavirusul la 9,15 metri de mine și încerc să-l driblez, dar e mai greu, nu mă mai țin genunchii și mai am și crize de hipotiroidă. Când mă gândesc la familiile care stau închise alături de copii, ca într-o cușcă de iepuri, îmi spun că eu stau într-o cușcă de aur.

Toată lumea este doar pentru ea, fiecare cu motive întemeiate, dar acum toți încearcă să-și salveze pielea. Câţi au avut grijă de miile de decese din Africa? Victime ale malariei, foametei sau a virusului Ebola”, a declarat Michel Vautrot în presa din Franţa.

ADVERTISEMENT

„Nu mai suport să mă uit la televizor”

Într-o perioadă grea, în care discuţiile din emisiunile TV sunt concentrate doar pe tema pandemiei de coronavirus, Michel Vautrot a decis să nu se mai informeze de la televizor. Fostul arbitru preferă să afle cele mai proaspete ştiri din ziarele regionale.

„Nu mă uit la televizor, nu mai suport să aud tot felul de ipoteze. Este foarte simplu să refaci totul atunci când nu ești la putere. Apreciez ziarul meu regional, pe care îl primesc zilnic.

ADVERTISEMENT

Ziarul e camaradul meu de când știu să citesc și adun știri noi ca un bătrân, exact cum ne-au zis autoritățile să facem. Chiar dacă nu am telefon mobil, faxul meu este plin tot timpul, iar mail-urile dau pe afară la sfârșitul zilei.

Nu ajung nici măcar să termin de citit grămada de cărți care mă așteaptă. Știam că am foarte multe cunoștințe, dar nu bănuiam că am atâția prieteni îngrijorați, mai ales că de trei ani nu mai am călătorii internaționale”, a completat arbitrul finalei de la Sevilla din 1986.

ADVERTISEMENT

Cine este Michel Vautrot. Ne-a arbitrat în victoria cu Italia din 16 aprilie 1983

Michel Vautrot a fost un arbitru de top din Franţa, fiind activ în perioada 1973-1991. Din 1975 a deţinut ecusonul FIFA până în 1990 şi a fost prezent la două Campionate Europene şi două Campionate Mondiale. Pe lângă finala de la Sevilla, francezul a mai fost la centru la alte cinci meciuri pentru echipele româneşti, printre care şi victoria “tricolorilor” cu Italia din 1983.

  • România – Italia 1-0 (preliminariile EURO 1984)
  • U Craiova – Hajduk Split 1-0 (Cupa UEFA 1983-1984)
  • Real Betis – U Craiova 1-0 (Cupa UEFA 1984-1985)
  • Benfica – Steaua 2-0 (Cupa Campionilor Europeni 1987-1988)
  • Partizani – U Craiova 0-1 (Cupa UEFA 1990-1991)
ADVERTISEMENT