Life

Mici pe pâine la grătar. Rețeta care a înnebunit TikTok-ul

Mici pe pâine, un deliciu preparat la grătarul pe jăratic. Rețeta care face furori pe TikTok și care a fost apreciată în număr mare.
14.11.2022 | 18:53
Mici pe paine la gratar Reteta care a innebunit TikTokul
Mici pe pâine, un deliciu preparat la grătar. Rețeta care face furori pe TikTok. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Mici pe pâine la grătar. Rețeta care a înnebunit oamenii de pe toate rețelele de socializare. Cum se realizează produsul culinar tradițional și care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acest fel de mâncare.

Mici pe pâine, un deliciu preparat la grătar. Rețeta care face furori pe TikTok

Micii sunt un deliciu culinar care nu lipsesc de pe mesele românilor fie că este vorba de o sărbătoare, fie de un grătar la final de săptămână. Pe TikTok circulă o rețetă culinară inedită, care te va cuceri instant de la prima bucată.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faci este să ungi feliile de pâine cu pasta de mici cumpărată din comerț. În compoziția de carne se poate adăuga muștar sau puțin mujdei de usturoi. Se pun direct pe grătarul bine încins cu partea cu carne în jos.

Se lasă preparatul culinar pe grătar până când se rumenește bine. După aproximativ 10-15 minute se întoarce cu partea cu carne în sus și se mai lasă câteva minute până se prăjește pâinea.

ADVERTISEMENT

Preparatul este gustos, suculent şi extrem de aromat. Încearcă această rețetă și nu vei regreta nicio secundă, te va cuceri imediat!

@viorela_poenarmici unși pe pâine …..♬ sunet original – Viorela Poenar

Micii, o rețetă tradițională românească

Micii au venit pe filieră turcească în Țările Române și se găsesc în mai multe țări balcanice, printre care se numără: Serbia, Bulgaria sau Grecia. Pentru felul tradițional românesc s-a creat o rețetă diferită de cea turcească.

ADVERTISEMENT

Condimentele și cărnurile au fost adaptate gusturilor din zonele noastre, produsele folosite fiind de cele mai multe ori dintr-un amestec de vită și oaie, însă foarte multe persoane preferă și porcul.

În general, carnea de vită folosită este cea din zona pulpei, care este una mai slabă și care se usucă prin prăjire. De asemenea, aceasta are nevoie de adaosuri de grăsime provenită fie din seu de vită, fie din carne mai grasă de oaie sau porc.

ADVERTISEMENT