Life

Micii, dăunători creierului după o anumită vârstă. Ce spun doctorii neurochirurgi despre efecte

Micii sunt nocivi creierului uman, după o anumită vârstă și nu numai. Doctorul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea a explicat din ce cauză.
04.10.2022 | 09:02
Micii daunatori creierului dupa o anumita varsta Ce spun doctorii neurochirurgi despre efecte
Cum ne afectează micii creierul. Sursa foto: Doc.ro, Retete practice/colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Micii, deși sunt foarte delicioși, nu sunt sănătoși pentru creier. O spune celebrul neurochirurg, prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, care a precizat și vârsta după care consumul de acest produs trebuie să fie unul redus.

Micii nu ajută la buna funcționarea a creierului. Explicația neurochirurgului Alexandru Vlad Ciurea

Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea a vorbit, de curând, în cadrul unui podcast, despre cum să avem un creier sănătos. Totul pornește de la stilul de viață pe care ni-l creăm, inclusiv de la alimentație, conform declarațiilor medicului.

ADVERTISEMENT

Întrebat ce ar trebui să eliminăm acum din meniul nostru, încât creierul să funcționeze mai bine, faimosul neurochirurg a precizat că micii. Mai mult, el a subliniat că după vârsta de 40 de ani ar trebui chiar redus consumul de mititei.

”Cârnatul trebuie scos, cârnatul gras. Sunt mare amator de mititei, dar, îmi pare foarte rău, până la vârsta dumneavoastră (n.r a făcut referire la Cătălin Măruță, car are 44 de ani), după această vârstă, cu măsură. De poftă. Nimeni nu spune că de poftă nu avem voie”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea în podcastul ”Acasă la Măruță”.

ADVERTISEMENT

Mâncatul seara dăunează creierului. Când este bine să avem ultima masă

Totodată, într-o postare pe facebook, medicul a mai explicat cum mâncatul seara ne afectează funcționarea creierului. Stomacul prea încărcat nu mai permite circulația sângelui către creier, drept urmare nu mai putem memora la fel de bine sau să fim spontani.

Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea a subliniat ca ultima masă copioasă să se ia la cel târziu 19:30.

ADVERTISEMENT

”Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar.

Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani! 

ADVERTISEMENT

Masa copioasă, doar până la ora 19.30. Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneeană. (Salate, pește, fructe de mare). Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi!”, a detaliat neurochirurgul pe facebook.

Mișcarea, importantă pentru un creier sănătos

De altfel, în podcastul ”Acasă la Măruță”, prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea a mai punctat că mișcarea ajută creierul să se păstreze într-o formă bună. De asemenea, el i-a sfătuit pe oameni să facă lucrurile pas cu pas, fără grabă și să stea departe de lucrurile negative.

Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea a făcut de-a lungul carierei sale peste 23 mii de operații pe creier.

ADVERTISEMENT