News

Micii fermieri, la un pas de faliment din cauza coronavirusului! Mihai Ambruș, fost concurent la Gospodari fără pereche, acuze dure la adresa autorităților

17.03.2020 | 14:11
Mihai Ionel Ambruș este nemulțumit de anumite decizii ale autorităților. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Coronavirusul ar putea avea un impact puternic în viața românilor. Pe termen lung, situația nu se prezintă deloc bine și micii fermieri au început deja să strâmbe din nas. Aceștia spun că se află la un pas mic de faliment din cauza virusului și a felului în care autoritățile gestionează situația!

Micii fermieri, la un pas de faliment din cauza coronavirusului!

Mihai Ionel Ambruș este unul dintre oamenii care încearcă să explice că starea de urgență creată de epidemia cu coronavirus începe să aibă impact direct asupra exploataţiilor agricole unde se fac însămânţări artificiale. Fost concurent la Gospodari fără pereche, emisiunea celor de la Pro TV, tânărul nu a ezitat și a povestit că unele măsuri luate de Executiv, mai degrabă înfrânează.

ADVERTISEMENT

Acesta a explicat pentru FANATIK că unui operator care face însămânțările la bovine i s-a adus la cunoștință că va fi amendat dacă va continua să își onoreze comenzile în ferme. „Situația poate fi una cu adevărat dramatică pentru micii fermieri și chiar și pentru cei mijlocii”, a spus tânărul.

Mihai Ambruș, fost concurent la Gospodari fără pereche, acuze dure la adresa autorităților

”Domnule Doctor Universitar Oros, actualmente ministru al Agriculturii, domnule prim-ministru Orban: ce facem cu vacile care trebuie montate? Dacă intră în călduri, dacă scoatem în RG și COP și ne însămânțăm artificial animalele suntem excluși.

ADVERTISEMENT

Am fost anunțat că un echipaj de poliție a oprit în trafic un operator însămânțător și i s-a pus în vedere că, dacă îl mai văd mergând la intervenții, îi dau amendă. Deci văcuțele nu se mai montează că este coronavirus?

Dacă nu mai vin acesti însămânțători avem probleme mari. Pierdem bani, pierdem subvențiile. Tocmai a crescut indicele ROBOR, deci au crescut și dobânzile la bănci, la credite. Ne trezim că, de fapt, noi lucrăm doar pentru rate și impozite.

ADVERTISEMENT

O viață avem și noi cei de la țară, și noi suntem tineri o singură dată”, a mai spus acesta. Tânărul a continuat să explice întreaga situație. „Conform legislației din România, monta naturală la bovine nu este permisă decât cu tauri autorizați care sunt foarte scumpi sau montă artificială.

Sunt cheltuieli pe care le avem și noi, bani blocați, nu putem decala montele după bunul plac al unora. Se decalează automat și producția de carne, dar și cea de lapte. Se dorește să falimentăm, să mergem cu toții la hipermarket.

ADVERTISEMENT

În Ungaria s-a spus că ponderea produselor locale în hipermarketuri să fie de 70 la sută, la noi nici măcar la jumătate nu se vrea”, a mai spus Mihai Ionel Ambruș. Conform celor de la agrointel.ro, Zoltan Haller, membru fondator al Asociației Crescătorilor de Vaci Bălțate Românești de tip Simmental, a declarat că activitatea de Control Oficial al Performanțelor nu este întreruptă.

În acest moment, autoritățile spun că s-ar luat măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, iar crescătorii pot opta să amâne COP în ferma lor de două ori, fără penalizări, ceea ce ar corespunde unei perioade de 60 de zile.

 

 

 

ADVERTISEMENT