News

Mick Schumacher a împlinit 22 de ani! Duminică debutează în Formula 1

22.03.2021 | 20:18
Mick Schumacher a implinit 22 de ani Duminica debuteaza in Formula 1
Sursa foto: autocarindia.com
ADVERTISEMENT

Mick Schumacher, fiul legendarului Michael Schumacher, a împlinit, luni, 22 martie, 22 de ani și calcă apăsat pe urmele tatălui. ”Mini Schumi” va debuta în Formula 1, la sfârșitul acestei săptămâni, în Marele Premiu al statului Bahrain.

Mick Schumacher a câștigat la finalul anului trecut titlul mondial la Formula 2 și a semnat cu echipa americană Haas, pentru care va alerga în premieră în Formula 1 în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Debutul lui Schumacher jr. în Marele Circ se petrece la 30 de ani distanță de la prima cursă a tatălui său în Formula 1, în 1991, pe circuitul de la Spa-Francorchamps, în Marele Premiu al Belgiei.

Visul a devenit realitate

Pentru Mick Schumacher debutul în Formula 1 este un vis devenit realitate. Fiul fostului mare campion mondial a fost atras de mic de sporturile cu motor, iar la vârsta de 3 ani a stat pentru prima oară în viață la volanul unui kart.

ADVERTISEMENT

Cinci ani mai târziu alerga deja în campionatul de karturi al Germaniei și visa să ajungă într-o zi pe circuitele din Marele Circ unde tatăl său a scris istorie. Nici nu avea cum să fie altfel, unchiul și verii lui fiind la rândul lor piloți, chiar dacă la un nivel mult mai mic decât celebrul său tată.

Mick Schumacher nu a ars etapele, ci a făcut pași mărunți, dar calculați în formarea lui de viitor pilot de Formula 1. Astfel, primul succes cu adevărat important a venit abia la vârsta de 14 ani când ”Mini Schumi” a terminat pe treapta a treia a podiumului în Campionatul german de karturi destinat juniorilor, iar un an mai târziu termina sezonul pe locul secund.

ADVERTISEMENT

A progresat continuu

Prima apariție a lui Schumacher jr. în mașinile de formula 3 s-a consemnat în noiembrie 2016 când a participat într-o serie de curse din cadrul MRF Challenge. A încheiat mini-sezonul pe poziția a 3-a, după 4 victorii și alte 5 clasări pe podium.

După numai câteva luni, în aprilie 2017, Mick Schumacher a debutat în Campionatul European de Formula 3 FIA, la echipa Prema Powerteam. A fost un sezon slab pentru ”Mini Schumi”, încheiat pe locul 12. Însă, în ciuda rezultatelor mai puțin convingătoare, Schumacher jr. a fost totuși al treilea cel mai bine clasat dintre debutanți, iar acest lucru i-a convins pe cei de la Prema să-i mai dea o șansă și în sezonul următor.

ADVERTISEMENT

Nici începutul lui 2018 nu a fost unul de bun augur pentru Mick, care a obținut prima victorie în Formula 3 abia în etapa a cincisprezecea, pe circuitul de la Spa-Francorchamps. Însă, partea a doua a sezonului a fost dominată de Schumacher jr. care obținea încă șapte victorii, dintre care cinci consecutive. A încheiat sezonul pe locul secund și a adunat în total paisprezece podiumuri. În 2019 făcea trecerea spre Formula 2 în care avea să se încununeze campion mondial pe 6 decembrie 2020.

Gloria și sfârșitul trist al carierei lui Michael Schumacher

Michael Schumacher a fost fără dubii unul dintre cei mai mari piloți de Formula 1 din istorie. A câștigat de 7 ori titlul mondial, de două ori cu Benetton și de cinci ori cu Ferrari În total, marele campion a terminat 155 de curse pe podium și a triumfat în 91 dintre acestea.

În 2013, în timp ce se afla la schi, la Meribel, în Alpii francezi, Michael Schumacher a suferit un îngrozitor accident după ce s-a împiedicat de o piatră îngropată în zăpadă, iar în cădere s-a lovit cu capul de o alta. După accident Michael Schumacher nu și-a mai revenit niciodată rămânând paralizat pentru restul vieții.

Dacă va reuși să se impună în Formula 1 asemeni tatălui său, Mick Schumacher va deveni al treilea fiu de campion mondial din Marele Circ care egalează performanța părintelui. Predecesorii sunt Nico Rosberg, fiul lui Keke Rosberg, campioni ai lumii în 2016, respectiv în 1982, și Damon Hill, fiul lui Graham Hill. Primul a fost campion mondial în 1996, în vreme ce tatăl său a triumfa în două rânduri, în 1962 și 1968.

ADVERTISEMENT