Sporturi

Mick Schumacher a semnat cu Ferrari! ”Viitorul meu se scrie cu litere roşii”

19.01.2019 | 20:43
Mick Schumacher a semnat un contract cu academia scuderiei Ferrari

Fiul legendarului pilot de Formula 1 Michael Schumacher, Mick Schumacher, a semnat un contract cu academia scuderiei Ferrari, a anunțat, sâmbătă, cotidianul italian Gazzetta dello Sport. Campion mondial în Formula 3 anul trecut, tânărul pilot va concura în acest sezon în Formula 2, practic anticamera pentru Marele Circ.

”Eu sunt încântat de acest parteneriat cu Ferrari, viitorul meu în sportul auto se scrie cu litere roşii. Este un un nou pas în direcţia bună şi nu pot decât să profit de imensa expertiză acumulată aici”, a declarat fiul lui Michael Schumacher la prezentarea oficială.

Mick Schumacher s-a pozat alături de Kimi Raikkonen la venirea la Ferrari
Mick Schumacher s-a pozat alături de Kimi Raikkonen la venirea la Ferrari

Mick Schumacher a semnat cu Ferrari: ”Această echipă are un loc aparte în inima familiei mele”

”Voi face tot posibilul pentru a-mi îndeplini visul, acela de a pilota în Formula 1. Este mai mult decât evident că Ferrari are un loc aparte în inima mea de când m-am născut, dar şi în inima familiei mele”, a mai spus Mick Schumacher.

La Ferrari Driver Academy, Mick Schumacher va fi coleg cu alți doi piloți care au avut rude celebre în Formula 1. Este vorba de francezul Giuliano Alesi, fiul lui Jean, el însuşi fost pilot al Ferrari în Marele Circ, precum şi pe brazilianul Enzo Fittipaldi, nepotul lui Emerson, dublu campion mondial de Formula 1 în 1972 şi 1974.

Mick Schumacher are șansa să devină al treilea fiu al unui campion de Formula 1 care se impune în Marele Circ. Primele două perechi tată-fiu care au triumfat în F1 au fost Graham și Damon Hill (tatăl în 1962 și 1968, iar fiul în 1996) și Keke și Nico Rosberg (tatăl în 1982 și fiul în 2016). În Formula 1 au mai concurat șase perechi tată-fiu: Jack și David Brabham, Mario și Michael Andretti, Gilles și Jacques Villeneuve, Nelson și Nelson jr. Pique, Jos și Max Verstappen, Jonathan și Jolyon Palmer.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri