Sport

Mick Schumacher, accident horror în calificările MP al Arabiei Saudite! Pilotul a fost externat, dar nu va lua startul în cursă

Mick Schumacher a trecut prin momente cumplite în timpul calificărilor Marelui Premiu al Arabiei Saudite, după ce monopostul în care se afla s-a izbit de un parapet.
27.03.2022 | 09:47
Mick Schumacher accident horror in calificarile MP al Arabiei Saudite Pilotul a fost externat dar nu va lua startul in cursa
ADVERTISEMENT
27-03-2022
06:47

Mesajul lui Mick Schumacher

Pilotul german al echipei Haas, Mick Schumacher, a fost externat după accidentul suferit în calificările Marelui Premiu al Arabiei Saudite, a doua etapă a Campioantului Mondial de Formula 1.

Pilotului de 23 de ani nu i s-au descoperit niciun fel de răni, astfel că el a revenit la hotel, după ieşirea din spital. ”Vreau doar să vă spun că sunt OK. Vă mulţumesc pentru mesajele amabile. Maşina s-a simţit grozav, ne vom întoarce mai puternici”, a scris Schumacher pe contul de Twitter.

Cu toate acestea, fiul legendarului Michael Schumacher nu va putea evolua în cursa programată duminică, de la ora 20:00. Directorul echipei Haas, Guenther Steiner, a spus că există prea multe necunoscute despre cum se va simţi pilotul pentru a risca să-l trimită în cursă.

”Nu este nimic de câştigat. Maşina, evident, este în starea care este. Lăsându-l să concureze, am putea compromite efortul nostru pentru Melbourne (n.r. – a treia etapă). Aşa că nu are rost să facem ceva când oricum trebuie să plecăm de pe linia boxelor.

În acest moment nu suntem într-o poziţie în care putem obţine puncte şi cred că avem o şansă mai mare dacă ne concentrăm şi ne regrupăm pentru Melbourne”, a adăugat Steiner.

Astfel, în cursa de la Jeddah va lua startul pentru Haas numai danezul Kevin Magnussen, locul 10 pe grilă.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă au avut loc califcările pentru Marele Premiu al Arabiei Saudite la Formula 1, iar evenimentul a fost umbrit de accidentul lui Mick Schumacher. Pilotul Haas a scăpat controlul monopostului şi s-a izbit de parapet la viteza de 250 km/h.

Accident teribil pentru Mick Schumacher în calificările MP al Arabiei Saudite

În virajul 12 al circuitului de la Jeddah, într-un moment în care conducea cu 250 km/h, Mick Schumacher a pierdut controlul monopostului şi s-a lovit puternic de parapet. Imaginile i-au îngrozit pe fanii din Formula 1, care imediat s-au gândit la un scenariu negru.

ADVERTISEMENT

Din fericire, ambulanţa a ajuns imediat la locul accidentului, iar Mick Schumacher a primit primul ajutor. Pilotul a fost transportat la centrul medical al circuitului, iar veştile sunt bune, după ce un oficial al echipei Haas a anunţat că este conştient.

După câteva teste făcute în centrul medical al circuitului din Jeddah, Mick Schumacher a fost transportat, cu ajutorul unui elicopter, la un spital, unde va fi supus unor teste suplimentare.

ADVERTISEMENT

Sesiunea de calificări a fost oprită, în urma accidentului, însă va fi reluată după ce vor fi adunate resturile monospostului de pe pistă.

Guenther Steiner: “Nu are răni vizibile”

Guenther Steiner, team manager al echipei Haas, a vorbit despre starea medicală a lui Mick Schumacher, după accidentul suferit în sesiunea de califcări de sâmbătă. Acesta a dezvăluit că pilotul nu are răni vizibile şi a fost în permanent contact cu mama sportivului.

ADVERTISEMENT

“Am vorbit cu mama lui şi am ţinut-o la curent cu situaţia. Nu are răni vizibile, dar trebuie efectuate câteva teste suplimentare. Impactul a fost atât de puternic încă am pierdut contactul cu el, dar am aflat repede că este conştient”, a spus Guenther Steiner.

Marele Premiu al Arabiei Saudite a fost în pericol după un atac terorist

Vineri, în timpul sesiunii de antrenamente, o fabrică de prelucrare a petrolului din apropierea circuitului a fost ţinta unui atac terorist. Rafinăria fusese lovită de o rachetă, iar atacul a fost revendicat de rebelii Houthi din Yemen.

ADVERTISEMENT

Cursa a fost la un pas să fie anulată, însă organizatorii au decis, după discuţii cu oficialii Formula 1 şi cu piloţii, că evenimentul poate să se desfăşoare. “Ne simțim în siguranță aici. Programul din weekend rămâne așa cum a fost anunțat. Securitatea piloților și a fanilor reprezintă o prioritate pentru noi”, a declarat Stefano Domenicali, președintele F1.

ADVERTISEMENT