ADVERTISEMENT
Sporturi

Mick Schumacher calcă pe urmele tatălui. Fiul legendarului pilot, victorie în Formula 2 pe circuitul de la Monza

Autor: Eduard Dimiean | 05.09.2020 | 22:03
Mick Schumacher calcă pe urmele tatălui. Fiul legendarului pilot, victorie în Formula 2 pe circuitul de la Monza
Mick Schumacher calcă pe urmele tatălui. Fiul legendarului pilot s-a impus pe circuitul din Monza. Sursa foto: Hepta

Mick Schumacher fiul legendarului pilot de Formula 1, Michael Schumacher a câștigat cursa defășurată pe circuitul de la Monza.

ADVERTISEMENT

Pilotul în vârstă de 21 de ani reprezintă echipa Ferrari în Campionatul de Formula 2, divizie secundă a FIA ( Federația Internațională de Automobilism ).

Chiar dacă s-a plasat în poziția a 7-a pe grila de start, acesta a reușit un start rapid care l-a propulsat rapid pe locul doi în cursă, în spatele pilotului de la echipa UNI-Virtuosi Racing, Callum Ilott. Diferența s-a făcut în timpul opririi la boxe, unde Mick Schumacher a câștigat timp substanțial în fața rivalului său. Aceasta este a doua victorie din cariera de profesionist a lui Schumacher junior.

ADVERTISEMENT

Mick Schumacher a semnat cu Ferrari anul trecut

La 7 ani după ultima cursă din cariera tatălui său, Mick Schumacher a făcut pasul decisiv în cariera de pilot de curse. Pe 2 Aprilie 2019 a debutat în F2 pentru Ferrari, într-o cursă test.

Acesta avea în palmares deja titlul de campion în F3, alături de echipa Prema, echipă italiană parte a sistemului de promovare ierarhic din academia Ferrari.

ADVERTISEMENT

După accidentul suferit de Michael Schumacher, cariera lui Mick a fost călăuzită de unchiul său Ralf Schumacher, și el la rândul său pilot de F1.

” Mick are nevoie de timp. Trebuie să vedem dacă este pe o pantă ascendentă în ritmul de dezvoltare ca și pilot. S-a descurcat minunat în F4 și F3, însă în F2 este cu totul alt ritm. Totul pornește de la 0″ declara unchiul său pentru Deutsche Welle.

ADVERTISEMENT

Victoria din acest weekend l-a propulsat pe locul 3 în clasamentul general al piloților în Formula 2.

Diferența este 3 puncte față de locurile 1 și 2 ocupate în prezent de Callum Ilott și Robert Shwartzman, următoarea cursă are loc pe 11 septembrie, tot în Italia pe circuitul de la Mugello.

ADVERTISEMENT

Calendarul competițional F2 se încheie pe 6 decembrie, cursa din Bahrain de pe circuitul de la Sakhir fiind ultima din acest an.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!