Sport

Mick Schumacher calcă pe urmele tatălui. Fiul legendarului pilot, victorie în Formula 2 pe circuitul de la Monza

05.09.2020 | 22:03
Mick Schumacher calca pe urmele tatalui Fiul legendarului pilot victorie in Formula 2 pe circuitul de la Monza
ADVERTISEMENT

Mick Schumacher fiul legendarului pilot de Formula 1, Michael Schumacher a câștigat cursa defășurată pe circuitul de la Monza.

Pilotul în vârstă de 21 de ani reprezintă echipa Ferrari în Campionatul de Formula 2, divizie secundă a FIA ( Federația Internațională de Automobilism ).

ADVERTISEMENT

Chiar dacă s-a plasat în poziția a 7-a pe grila de start, acesta a reușit un start rapid care l-a propulsat rapid pe locul doi în cursă, în spatele pilotului de la echipa UNI-Virtuosi Racing, Callum Ilott. Diferența s-a făcut în timpul opririi la boxe, unde Mick Schumacher a câștigat timp substanțial în fața rivalului său. Aceasta este a doua victorie din cariera de profesionist a lui Schumacher junior.

Mick Schumacher a semnat cu Ferrari anul trecut

La 7 ani după ultima cursă din cariera tatălui său, Mick Schumacher a făcut pasul decisiv în cariera de pilot de curse. Pe 2 Aprilie 2019 a debutat în F2 pentru Ferrari, într-o cursă test.

ADVERTISEMENT

Acesta avea în palmares deja titlul de campion în F3, alături de echipa Prema, echipă italiană parte a sistemului de promovare ierarhic din academia Ferrari.

După accidentul suferit de Michael Schumacher, cariera lui Mick a fost călăuzită de unchiul său Ralf Schumacher, și el la rândul său pilot de F1.

ADVERTISEMENT

” Mick are nevoie de timp. Trebuie să vedem dacă este pe o pantă ascendentă în ritmul de dezvoltare ca și pilot. S-a descurcat minunat în F4 și F3, însă în F2 este cu totul alt ritm. Totul pornește de la 0″ declara unchiul său pentru Deutsche Welle.

Victoria din acest weekend l-a propulsat pe locul 3 în clasamentul general al piloților în Formula 2.

ADVERTISEMENT

Diferența este 3 puncte față de locurile 1 și 2 ocupate în prezent de Callum Ilott și Robert Shwartzman, următoarea cursă are loc pe 11 septembrie, tot în Italia pe circuitul de la Mugello.

Calendarul competițional F2 se încheie pe 6 decembrie, cursa din Bahrain de pe circuitul de la Sakhir fiind ultima din acest an.

ADVERTISEMENT