Sporturi

Mick Schumacher, debut în Formula 1! Care este prima cursă la care va participa fiul legendarului pilot

25.03.2019 | 15:04
Mick Schumacher este la un pas să debuteze în Formula 1

Mick Schumacher, fiul legendarului pilot Michael Schumacher este aproape de debutul în Formula 1! Acesta ar putea avea prima apariție în Marele Circ la începutul lunii aprilie. În Bahrain ar putea conduce în premieră fiul lui Schumacher un monopost de Formula 1, cu ocazia testelor rezervate tinerilor piloți, pe circuitul de la Sakhir. Mick Schumacher a împlinit recent 20 de ani și ar urma să efectueze primele tururi pe 2 și 3 aprilie.

Mick Schumacher, debut în Formula 1!

De remarcat că pe același circuit va avea loc pe 31 martie, Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului. Fiul lui Michael Schumacher se va afla la volanul unui monopost Alfa Romeo Racing. Echipa are mai multe acorduri cu Ferrari, scuderie în a cărei filială de dezvoltare a fost inclus în luna ianuarie şi Mick Schumacher. Fiul fostului campion mondial a reuşit să-şi adjudece titlul european în Formula 3 în sezonul trecut și va concura anul acesta în Formula 2, anticamera Formulei 1.

Mick Schumacher a oferit la începutul anului un interviu în care anunța că nu se sperie deloc de comparația cu tatăl lui. “Nu a fost niciodata o problema pentru mine. Sa fiu comparat cu cel mai tare pilot din istoria Formulei 1 e un obiectiv pentru mine, e idolul meu si tatal meu, e ceva special”, a spus fiul celui care a scris istorie de-a lungul timpului ăn Formula 1.

Mick Schumacher, debut în Formula 1! Mick Schumacher
Mick Schumacher va conduce un monopost de Formula 1 pe circuitul din Bahrain

Mick Schumacher, start joc în Formula 1

De altfel, Mick Schumacher s-a arătat încântat de experiență și spune că abia așteaptă să conducă și un monopost Ferrari. “Pot sa invat foarte multe de la Ferrari pentru ca au atat de multa experienta, vreau sa lucrez cu ei si sa castig cat de multa experienta pot. Primele impresii sunt foarte bune, m-au primit cu inima deschisa, m-au primit in familia lor”, a mai declarat fiul lui Schumacher.

”Eu sunt încântat de acest parteneriat cu Ferrari, viitorul meu în sportul auto se scrie cu litere roşii. Este un un nou pas în direcţia bună şi nu pot decât să profit de imensa expertiză acumulată aici”, a continuat Mick Schumacher.

  • 7 titluri de campion mondial a câștigat Michael Schumacher în Formula 1
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri