Sport

Mick Schumacher face pasul în Formula 1! Fiul campionului german a semnat cu Haas

02.12.2020 | 10:47
Mick Schumacher face pasul in Formula 1 Fiul campionului german a semnat cu Haas
ADVERTISEMENT

Dinastia Schumacher continuă în Formula 1. Mick Schumacher a semnat cu echipa Haas F1 și va concura începând cu anul 2021 în Marele Circ. La 8 ani de la ultima cursă a lui Michael în F1, a venit rândul fiului său, Mick, să își înceapă povestea în cea mai importantă competiție de motorsport. 

Mick Schumacher este lider în clasamentul din Formula 2, înainte de ultima etapă, din Bahrain, care va avea loc în weekendul 4-6 decembrie. Germanul face pasul în Formula 1 la doar 21 dea ani. El se va putea acomoda cu mașina de Formula 1 înaintea cursei de la Abu Dhabi, când va participa în prima sesiune de antrenamente.

ADVERTISEMENT

Haas F1 va aborda diferit stagiunea viitoare din Marele Circ. Echipa americană i-a concediat pe Kevin Magnussen și Romain Grosjean și se va baza pe doi piloți foarte tineri în noul sezon din Formula 1: Nikita Mazepin și Mick Schumacher. Cei doi au semnat contracte valabile mai mulți ani.

Mick Schumacher face pasul în Formula 1: “Și-a câștigat șansa de a concura”

“Sunt foarte fericit să îl confirm pe Mick Schumacher ca pilot al echipei noastre în viitorul sezon. Formula 2 a fost competiția în care și-a demonstrat talentul. Mick a câștigat curse, a urcat de multe ori pe podium și a arătat multe. 

ADVERTISEMENT

Cred că și-a câștigat șansa de a urca în Formula 1 pe baza performanțelor obținute. Avem o șansă mare în fața noastră, ca echipă. Trebuie să construim în continuare și să continuăm proiectul pe termen lung al echipei și sper ca Mick să ne ajute în acest sens atât pe pistă, cât și în afara ei”, a spus Gunther Steiner, directorul echipei.

Schumacher jr., în Formula 1 după șase sezoane în motorsport

Mick Schumacher a semnat cu echipa Haas F1 după 6 sezoane în care a concurat în diferite competiții de automobilism. Și-a început aventura în anul 2015 în ADAC F4 Germany Series, apoi a progresat în Formula 3, unde a câștigat titlul în 2018.

ADVERTISEMENT

Germanul a intrat în Ferrari Driver Academy în anul 2019, când a făcut și pasul în Formula 2. Schumi jr. a luat contact pentru prima dată cu lumea Formulei 1 în luna aprilie a acestui an când a participat la teste alături de Scuderia Ferrari și Alfa Romeo Racing:

“Vreau să le spun părinților mei că îi iubesc mult, le datorez totul”

“Faptul că voi fi anul viitor în Formula 1 mă face incredibil de fericit și vă spun sincer că am rămas mască. Vreau să le mulțumesc celor de la Haas F1, Scuderia Ferrari și Ferrari Driving Academy pentru încredrea acordată.

ADVERTISEMENT

Vreau să le spun părinților mei că îi iubesc mult, le datorez totul. Întotdeauna am visat la acest moment în care ajung în Formula 1. Le mulțumesc tuturor fanilor din motorsport care m-au susținut pe parcursul carierei mele. 

O să dau totul, fac asta la fiecare cursă și abia aștept călătoria în Formula 1 alături de Haas F1″, a fost mesajul lui Mick Schumacher.

  • 7 titluri mondiale are Michael Schumacher
  • 21 de ani are Mick Schumacher
ADVERTISEMENT