Sport

Mick Schumacher, fiul fostului mare campion german, gata să facă pasul în Formula 1: “Mai are nevoie de puţin timp”

26.05.2020 | 14:54
Mick Schumacher fiul fostului mare campion german gata sa faca pasul in Formula 1 Mai are nevoie de putin timp
ADVERTISEMENT

Mick Schumacher, fiul fostului mare campion german, este gata să continue tradiţia familiei şi să facă pasul în Formula 1. Tatăl său rămâne momentan pilotul cu cele mai multe titluri de campion al lumii, şapte, însă britanicul Lewis Hamilton îl poate egala în acest sezon, dacă se va mai desfăşura.

Mick Schumacher e pregătit pentru saltul la Formula 1

Mick Schumacher este la fel de îndrăgostit de bolizii de Formula 1, la fel ca tatăl său şi ca unchiul său, Ralf, care însă nu a avut clasa lui Michael, deşi a alergat şi el în cursele de Mare Premiu.

ADVERTISEMENT

Schumacher Junior se află la Academia celebrei scuderii italiene Ferrari, pentru care a concurat tatăl său ani de zile şi, totodată, a debutat în cursele din Formula 2.

Ce spune despre el unchiul său, Ralf Schumacher

Mick Schumacher a primit deja o primă şansă la o sesiune de antrenamente pe circuitul din Bahrain. Şi unchiul său, Ralf Schumacher, crede că fiul lui Michael îi calcă serios pe urme şi va avea un viitor strălucit.

ADVERTISEMENT

“Să vedem cum se va descurca în sezonul din Formula 2, care va fi foarte important pentru el. Mick are o şansă bună de a ajunge în Formula 1, mai ales că face parte şi din Academia Ferrari. Mai are nevoie doar de puţin timp”, a declarat Ralf Schumacher pentru site-ul GrandPX.news.

Ferrari s-a orientat spre o echipă tânără

Ferrari pare a se orienta spre varianta de a aduce în echipă piloţi tineri, de mare perspectivă. Motiv pentru care s-a ajuns la despărţirea de experimentatul german Sebastian Vettel.

ADVERTISEMENT

Lângă monegascul Charles Leclerc, integrat încă din sezonul trecut în echipă, alături de Vettel, a sosit acum un alt tânăr foarte talentat, spaniolul Carlos Sainz Junior, 25 ani, fiul fostului mare campion de raliuri auto Carlos Sainz.

Mick Schumacher trebuie să impresioneze în Formula 2

Carlos Sainz Junior va termina acest sezon la McLaren, după care se va alătura celor de la Ferrari. Charles Leclerc va fi numărul 1 în noua formulă, deşi are doar 22 de ani, dar a arătat deja foarte multe calităţi.

ADVERTISEMENT

Pentru Mick Schumacher nu va fi, aşadar, deloc uşor să poată să îşi facă loc la Ferrari, decât dacă va dovedi că are valoarea tatălui său, impresionând în sezonul de Formula 2.

ADVERTISEMENT