Sport

Așchia nu sare departe de trunchi în familia Schumacher. Mick, fiul fostului mare campion, a debutat în Formula 2

30.03.2019 | 17:40
Aschia nu sare departe de trunchi in familia Schumacher Mick fiul fostului mare campion a debutat in Formula 2

Așchia nu sare deloc de trunchi în familia lui Michael Schumacher, fostul mare campion al Formulei 1, care astăzi, din nefericire, se află în stare gravă, la domiciliu, în urma unui accident suferit în decembrie 2013 pe o pârtie de schi. Fiul său, Mick, a debutat sâmbătă, 30 martie, în Formula 2 și la prima sa cursă, în MP al Bahrain, a încheiat pe locul 8, ceea ce i-a adus patru puncte în clasament.

Mick Schumacher, fiul fostului mare campion german Michael Schumacher, a debutat în Formula 2

Anul trecut Mick Schumacher a ieșit campion în Formula 3, iar acum a decis să facă pasul la Formula 2, competiție considerată anticamera piloților de Formula 1. La cei 20 de ani ai săi Mick Schumacher a hotărât să îmbrățișeze cariera tatălui său, care a fost de șapte ori campion mondial și specialiștii susțin că tânărul ar avea calitățile necesare pentru a-i călca pe urme.

Totodată, Mick Schumachera fost cooptat în echipa de perfecționare a tinerilor piloți de la Ferrari, semn că scuderia italiană pentru care tatăl său a făcut istorie își pune mari speranțe în noul Schumacher apărut în lumea curselor de mașini. Ar fi cu adevărat ceva extraordinar ca nu după foarte mult timp de la ieșirea din scenă a germanului fiul său să arate că pasiunea pentru acest sport e o moștenire de familie.

Mick Schumacher și tatăl său, Michael Schumacher

Nu resimte presiunea numelui de Schumacher

Sunt încântat de acest parteneriat cu Ferrari, viitorul meu în sportul auto se ‘scrie cu litere roşii’. Este un un nou pas în direcţia bună şi nu pot decât să profit de imensa expertiză acumulată aici. Voi face tot posibilul pentru a-mi îndeplini visul, acela de a pilota în Formula 1“.

Mick Schumacher vrea să demonstreze că este deja un campion cel puțin în plan mental. El susține că nu resimte nici o urmă de presiune asupra sa prin faptul că poartă numele de Schumacher. “Nu a fost niciodată o problemă pentru mine. Să fiu comparat cu cel mai tare pilot din istoria Formulei 1 e un obiectiv pentru mine, e idolul meu și tatăl meu, e ceva special“.