Sporturi

Mick Schumacher poate deveni un mare campion. E la un pas să câștige Formula 2!

01.12.2020 | 19:45
Mick Schumacher poate deveni un mare campion E la un pas sa castige Formula 2
Mick Schumacher a devenit campion mondial în Formula 2! Victorie dramatică în ultima cursă
ADVERTISEMENT

Mick Schumacher îi calcă pe urme tatălui său și poate câștiga Formula 2. Pe 2 Aprilie 2019, a debutat în F2 pentru Ferrari, într-o cursă test, iar fiul celebrului campion de curse are șanse mari să debuteze și în Formula 1 în viitorul sezon.

Pilotul în vârstă de 21 de ani reprezintă echipa Ferrari în Campionatul de Formula 2, divizie secundă a FIA ( Federația Internațională de Automobilism), după ce și-a adăugat deja în palmares titlul de campion în F3, alături de echipa Prema, echipă italiană parte a sistemului de promovare ierarhic din academia Ferrari.

ADVERTISEMENT

Cu tatăl său aflat în continuare în stare gravă după gravul accident în care a fost implicat acum șapte ani, cariera sa a fost ghidată de fratele lui Michael, Ralf Schumacher, care a fost și el unul dintre cei mai buni piloți de Formula 1, iar acum este la un pas să cucerească titlul și în F2.

Mick Schumacher, fiul celebrului pilot de Formula 1, poate fi noul campion în Formula 2

Mick Schumacher și-a mărit ecartul la 14 puncte după cursa de la Bahrein față de urmăritorul și rivalul său, britanicul Callum Ilott și este favorit la câștigarea Formulei 2, care l-ar putea propulsa în sfârșit în F1, călcându-i astfel pe urme tatălui său, care se pare că îi urmărește cursele, conform lui Jean Todt.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a terminat doar pe locul al șaptelea, fiul celebrului pilot de Formula 1 a reușit să se distanțeze în clasament, după ce Callum Ilott a abandonat în urma unui acroșaj cu Louis Deletraz.

Calendarul competițional F2 se încheie pe 6 decembrie, cursa din Bahrein de pe circuitul de la Sakhir fiind ultima din acest an. Sunt două curse în fiecare etapă în Formula 2: o cursă caracteristică, la fel ca în Formula 1 și una de sprint, cu un maximum de 48 de puncte pentru fiecare.

ADVERTISEMENT

Mick Schumacher ar putea debuta în Formula 1 în sezonul următor cu echipa americană Haas sau Alfa Romeo

Pilotul de 21 de ani are mari șanse ca de la anul să debuteze în Formula 1 și să îi facă pe tatăl și pe unchiul său mândri de performanțele sale. Mick Schumacher putea debuta într-o cursă test în F1, pentru Ferrari, la Nurburgring, chiar luna trecută, dar a fost anulată din cauza vremii nefavorabile.

Ralf Schumacher temperează însă entuziasmul celor care îl propulsează deja drept o variantă pentru monopostul Ferrari: „Mick are nevoie de timp. Trebuie să vedem dacă este pe o pantă ascendentă în ritmul de dezvoltare ca și pilot. S-a descurcat minunat în F4 și F3, însă în F2 este cu totul alt ritm. Totul pornește de la 0″, declara unchiul său pentru Deutsche Welle.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu va reuși să piloteze pentru Ferrari, Mick Schumacher va pilota o mașină a unei echipe afiliate Ferrari: Haas sau Alfa Romeo, iar Mattia Binotto a vorbit despre abilitățile sale de pilot pentru Build: „Se descurcă foarte bine în acest sezon de Formula 2. Obiectivul lui era să evolueze și să-și îmbunătățească calitățile și chiar face asta. În curând vom lua o decizie cu ce vom face cu el în sezonul viitor”, a spus inginerul și team manager-ul Scuderiei Ferrari din Formula 1.

ADVERTISEMENT