News

Microbuz cu elevi, implicat într-un accident grav, în Drăgăneşti: 12 copii au ajuns la spital

Accident între o mașină și un microbuz școlar în Drăgănești, Prahova. Autoritățile au activat planul roşu de intervenţie. În total, 12 copii şi un adult au fost răniți și duși la spital.
15.11.2021 | 16:30
Microbuz cu elevi implicat intrun accident grav in Draganesti 12 copii au ajuns la spital
ADVERTISEMENT
15-11-2021
14:45

Încă doi copii au ajuns la spital. În total, în accident au fost răniţi 12 minori

ISU Prahova anunţă că alți doi minori, precum şi un adult au fost transportați la spital.

Astfel, numărul copiilor care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe Ploieşti se ridică la 12. Aceştia au vârste cuprinse între 13 și 14 ani.

15-11-2021
14:05

Zece victime în urma acestui accident dintre un microbuz și o mașină

În total, zece persoane au fost transportate la spital după acest accident. Este vorba doar despre copii, cu vârste între 13 și 14 ani.

„În urma accidentului au rezultat 10 victime (minori, cu vârste între 13 și 14 ani) transportate la spital, conștiente, cu leziuni minore”, a transmis ISU Prahova.

15-11-2021
13:40

În accident au fost implicați 16 copii

Numărul persoanelor implicate în acest accident rutier este de 18, 16 dintre acestea fiind copii.

Autoritățile au anunțat că opt copii sunt evaluați medicale în acest momente. De asemenea, și un adult a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„În accidentul rutier sunt implicate 18 persoane (2 adulți și 16 minori). În acest moment se află în evaluare medicală 8 minori și 1 adult. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat”, a transmis ISU Prahova.

Un accident devastator a avut loc în comuna Drăgănești din județul Prahova. Un microbuz școlar și o mașină s-au lovit în plin.

Primele informații aratău că sunt 17 persoane implicate. De asemenea, a fost activat planul roșu de intervenție și la fața locului au sosit 10 ambulanțe SMURD, patru ambulanțe, dar și o mașină de stingere și o autospecială pentru transportarea victimelor.

ADVERTISEMENT

Mai multe persoane au fost implicate în acest accident

La acest moment, misiunea salvatorilor este în plină desfășurare, ei fiind la fața locului și acordând asistență medicală tuturor persoanelor aflate în nevoie.

„Din primele informații, sunt 17 persoane implicate.

Pentru gestionarea situației, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La acest moment acționează 1 mașină de stingere, 10 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 4 ambulanțe SAJ.

ADVERTISEMENT

Misiunea este în dinamică”, au transmis reprezentanții IPJ Prahova.

De asemenea, urmează să se stabilească și care au fost cauzele oficiale ale acestui accident și cine se face vinovat de producerea acestuia, misiune ce le revine polițiștilor.

Ce arată imaginile de la locul accidentului

Imaginile de la fața locului arată o mașina marca Porche care a intrat pe contrasens și a lovit din plin microbuzul plin cu copii.

ADVERTISEMENT

Impactul a fost unul frontal, dar nu există informații despre eventuale pierderi de vieți omenești.

Accidentul cu microbuz
Accident între o mașină și un microbuz școlar în Drăgănești. Foto: ISU Prahova

Un alt accident cu un microbuz școlar a avut loc în această primăvară

Un accident rutier în care a fost implicat un microbuz școlar a avut loc în această primăvară. De această dată, incidentul a avut loc în Suceava.

ADVERTISEMENT

“Sunt 5 adulţi şi 19 copii implicaţi. Toţi sunt conştienţi şi cooperanţi şi sunt evaluaţi din punct de vedere medical”, a transmis ISU Suceava.

În microbuzul respectiv se aflau 19 copii, dar numărul total al persoanelor implicate în acest accident a fost de 26.

“Toate persoanele implicate în accident au fost monitorizate din punct de vedere medical şi în primă fază au fost transportate 15 persoane, iar altele opt sunt deja pe drum spre Unitate de Primire Urgenţe Suceava, bilanţul final însumând 23 de răniţi.

Din fericire, toate persoanele implicate în accident sunt conştiente şi cooperante”, a afirmat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Vinovat pentru producerea acestui accident ar fi fost un tânăr de 21 de ani, care nu a respectat distanța de siguranță în mers.

ADVERTISEMENT