News

Microbuz cu muncitori români, răsturnat în Germania. Nouă conaționali răniți, dintre care doi în stare gravă. Precizările MAE

Nouă muncitori români au fost răniți, dintre care doi sunt în stare gravă, într-un accident rutier produs în Germania. Microbuzul în care se aflau s-a răsturnat pe autostrada A4, între orașele Duren și Koln.
14.08.2022 | 21:09
Microbuz cu muncitori romani rasturnat in Germania Noua conationali raniti dintre care doi in stare grava Precizarile MAE
Nouă români, răniți într-un accident de microbuz produs în Germania. Sursa foto: colaj Fanatik / Bild.de
ADVERTISEMENT

Din primele informații furnizate de media din Germania și confirmate de Ministerul Afacerilor Externe de la București, accidentul a avut loc duminică, 14 august.

Nouă români, răniți într-un accident de microbuz produs în Germania, din cauza unui șofer drogat. Doi sunt în stare critică

Microbuzul, plin cu români, s-a răsturnat după ce a fost lovit în plin de un taxi condus de un șofer drogat. Un număr de nouă persoane aflate în autovehicul au fost rănite. Din păcate, conform datelor preliminare, două dintre victime sunt în stare gravă.

ADVERTISEMENT

Coliziunea a avut loc pe Autostrada A4, între Duren și Koln. Presa germană scrie că un șofer de taxi în vârstă de 26 de ani a lovit cu putere microbuzul românilor, în timp ce acesta se afla în depășire.

În urma impactului dintre cele două vehicule, microbuzul a derapat și s-a răsturnat pe o parte, rulând așa încă aproape 10 metri.

ADVERTISEMENT

Cei nouă muncitori români din microbuz se îndreptau spre Olanda, acolo unde lucrau în agricultură, notează publicația T-Online.de.

Se pare că și doi angajați de la echipele de salvare au fost răniți ușor în timp ce îi scoteau pe români din fiarele contorsionate ale microbuzului.

ADVERTISEMENT

Toți cei nouă pasageri plus șoferul au fost răniți. Doi dintre români, o femeie de 37 de ani și un bărbat de 35 de ani, au suferit răni mai grave.

În ceea ce-l privește pe taximetristul vinovat de producerea accidentului, acesta se afla sub influența drogurilor.

ADVERTISEMENT

Precizările MAE despre accidentul din Germania

Duminică seara, Ministerul Afacerilor Externe de la București a anunțat că s-a autosesizat și a cerut informații despre starea românilor răniți.

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Consulatul General al României la Bonn, s-a autosesizat în urma informațiilor din mass-media cu privire la un accident rutier produs la data de 14 august 2022, pe autostrada A4, între orașele Duren și Köln, în care au fost implicate două autovehicule, dintre care unul înmatriculat în România, și în urma căruia au fost răniți nouă cetățeni români.

În acest context, reprezentanții Consulatului General al României la Bonn au întreprins demersuri pe lângă autoritățile germane, în regim de urgență, pentru a obține informații referitoare la identitatea, starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și la circumstanțele producerii accidentului.

Ancheta autorităților germane cu privire la circumstanțele producerii accidentului este în desfășurare.

Consulatul General al României la Bonn continuă dialogul cu autoritățile locale și cu unitatea medicală în care este internat cetățeanul român rănit, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale”, anunță MAE.

ADVERTISEMENT
Tags: