News

Microbuz în care se aflau 12 copii, implicat într-un accident la Suceava. Trei persoane au fost rănite

Microbuz în care se aflau 12 copii, implicat într-un accident la Suceava. Trei persoane au fost rănite, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje ISU.
25.05.2023 | 12:38
Microbuz in care se aflau 12 copii implicat intrun accident la Suceava Trei persoane au fost ranite
Microbuz în care se aflau 12 copii, implicat într-un accident. Foto: ISU Suceava
ADVERTISEMENT

Microbuz în care se aflau 12 copii, implicat într-un accident la Suceava. Trei persoane au fost rănite, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje ISU. Conform ISU Suceava, un microbuz care transporta copii s-a ciocnit de un autoturism, fiind implicate în total 17 persoane în acest accident.

Microbuz în care se aflau 12 copii, implicat într-un accident la Suceava

La fața locului au intervenit pompierii militari cu o autospecială pentru descarcerare şi două ambulanţe SMURD, cu ajutorul unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava. Conform BZI, în microbuz se aflau 12 minori și 3 adulți, în timp ce în autoturismul implicat în accident se aflau 3 copii.

ADVERTISEMENT

”ISU Suceava intervine la fața locului cu o autospecială pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD, cu sprijinul unui echipaj SAJ.Doi adulți cu diferite traumatisme vor fi transportați la spital, iar un copil este asistat medical la locul evenimentului. Un accident în care au fost implicate un microbuz și un autoturism a avut loc joi dimineața pe raza localității Sadova din județul Suceava. Mai multe persoane au fost rănite”, a transmis ISU Suceava.

În urmă cu mai multe ore, trei mașini erau implicate într-un accident major pe DN1, la ieșirea din Corbeanca pe sensul spre București. Opt oameni au fost implicați în acest accident, conform autorităților. Accidentul s-a produs pentru că unul dintre șoferi nu a acordat prioritate.

ADVERTISEMENT

Din cele 8 persoane aflate în cele 3 mașini, două persoane au necesitat îngrijiri medicale la fața locului, unde au ajuns două ambulanțe SMURD, precum și un echipaj de descarcerare. Traficul pe DN1, pe sensul de mers spre Capitală, a fost blocat. La fața locului anchetatorii au făcut cercetări pentru a afla cu exactitate cauza accidentului.

Între timp, în Alba Iulia o femeie a fost rănită într-un accident rutier, după ce ambulanțierul a întors pe linie continuă, deși autospeciala nu se afla în misiune. Cert e că autospeciala care a întors pe linia continuă a fost lovită de un alt autoturism care circula regulamentar pe strada Alexandru Ioan Cuza din Alba Iulia.

ADVERTISEMENT

La volanul autoturismului se afla o femeie în vârstă de 60 de ani, care nu a putut evita impactul, astfel că a fost rănită după ciocnirea cu ambulanța. Din fericire, starea ei de sănătate e stabilă, iar viața ei nu a fost pusă în pericol. Șoferul ambulanței nu a suferit, la rândul său, nicio rană semnificativă.

Un accident similar s-a petrecut în luna mai în București, după ce o autospecială care transporta o femeie însărcinată la spital s-a răsturnat. Spre deosebire de accidentul din Alba Iulia, această ambulanță se afla în misiune, deci avea semnalele de avertizare pornite. Cu toate acestea, un șofer care a trecut pe culoarea verde la semafor nu a văzut salvarea și a lovit-o din plin.

ADVERTISEMENT

Șoferul ambulanței se plânge că șoferul se deplasa cu o viteză foarte mare, deci nu l-ar fi putut evita nici dacă l-ar fi observat. ”La viteza aia pe care a avut-o, că el zice că n-a avut viteză, păi dacă nu avea viteză maşina nu era aşa. Șoferul să zică mersi că nu s-a întâmplat altceva”, a transmis șoferul ambulanței pentru Observatornews.ro. Din fericire femeia însărcinată nu a avut de suferit și a ajuns la spital cu un alt echipaj SAJ.

ADVERTISEMENT