Nicio categorie

Microbuz plin cu copii, rămas înzăpezit pe Transalpina

Două autovehicule - un autoturism şi un microbuz care transporta un grup de copii însoţiţi de adulţi - au rămas înzăpezite, duminică, pe Transalpina, în judeţul Alba, pentru scoaterea...
16.12.2013 | 08:15
Microbuz plin cu copii, rămas înzăpezit pe Transalpina
ADVERTISEMENT

Două autovehicule – un autoturism şi un microbuz care transporta un grup de copii însoţiţi de adulţi – au rămas înzăpezite, duminică, pe Transalpina, în judeţul Alba, pentru scoaterea acestora din nămeţi fiind mobilizate echipaje de jandarmi montani şi drumari.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveţ, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că un microbuz care transporta un grup de copii însoţit de adulţi şi un autoturism au rămas înzăpezite, pe Transalpina, între localităţile Oaşa şi Obârşia Lotrului, pe un segment de drum care este închis circulaţiei în timpul iernii. Jurcoveţ a spus că în microbuz şi în autoturism sunt aproximativ 16 copii şi cinci adulţi, iar aceştia au cerut ajutor prin 112.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate pentru salvarea turiştilor au fost mobilizate echipaje de jandarmi montani şi de drumari din Alba, care încearcă să îi aducă în zona Sebeş.

“Colegii noştri au reuşit să îi găsească, au deszăpezit microbuzul, iar în prezent îl tractează pentru a-l duce până în Sebeş. Turiştii sunt în siguranţă şi în afara oricărui pericol” a precizat Cosmin Jurcoveţ.

ADVERTISEMENT

El a mai spus că turiştii vor fi duşi până în Sebeş, unde vor putea să se cazeze sau, în funcţie de decizia lor, îşi vor continua drumul.

Potrivit sursei citate, turiştii sunt din Bucureşti şi intenţionau să ajungă în zona localităţii Rânca, traversând Transalpina dinspre Sebeş.

Sursa: mediafax.ro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri