News

Microbuz plin cu elevi, implicat într-un accident pe DN 1. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Accident rutier pe DN1 în care au fost implicate o mașină și un microbuz plin cu elevi. Două fetițe au fost transportate la spital.
26.06.2024 | 20:36
Microbuz plin cu elevi implicat intrun accident pe DN 1 A fost activat Planul Rosu de Interventie
Microbuz plin cu elevi, implicat într-un accident pe DN 1. colaj Fanatik/ Foto turnulsfatului.ro
ADVERTISEMENT

Un microbuz plin cu elevi a fost implicat într-un accident grav de circulație produs, miercuri, 26 iunie, pe DN 1, în județul Sibiu. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție în urma evenimentului rutier.

Accident între un microbuz plin cu elevi și o mașină, pe DN1

Accidentul a avut loc la intersecţia cu breteaua de legătură cu A1, în Săliște, fiind implicate o mașină, condusă de un șofer de 56 de ani și microbuzul școlar. În mijlocul de transport în comun se aflau 11 minori și două cadre didactice.

ADVERTISEMENT

Copiii au vârste de 8 ani și toți sunt din județul Hunedoara, potrivit autorităților. Conform verificărilor preliminare efectuate de polițiștii sibieni, șoferul autoturismului nu ar fi acordat prioritate autobuzului.

„Din primele cercetări efectuate a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism pe DN 1, dinspre judeţul Alba, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Poiana Sibiului, a virat la stânga, spre bretea, fără să acorde prioritate.

ADVERTISEMENT

A intrat în coliziune cu un microbuz transport şcolar, condus pe DN 1 dinspre Sibiu de către un bărbat în vârstă de 57 de ani, din judeţul Hunedoara”, a transmis IPJ Sibiu.

Două fetițe au fost transportate la spital

Având în vedere numărul persoanelor implicate în accidentul rutier, a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție. În zona cu pricina au ajuns patru echipaje SMURD și două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la fața locului au fost mobilizați pompieriidin Sibiu cu o autosapecială de stingere și alta de transport victime multiple. Din fericire, oamenii nu sunt încarcerați, dar cel puțin doi copii sunt răniți.

Este vorba despre două fetițe, în vârstă de 8 ani, care au suferit traumatisme craniene și zgârieturi. Copiii au primit îngrijiri medicale, iar ulterior au fost preluați de ambulanțe și transportați la spitalul Luther.

ADVERTISEMENT

Potrivit medicilor de pe ambulanță, restul persoanelor aflate în cele două vehicule au fost evaluate medical. Acestea au refuzat transportul la spital. Cercetările vor stabili, cu exactitate, cum s-a produs evenimentul rutier.

 

ADVERTISEMENT