News

Microbuz răsturnat în Nădlac: un mort și mai mulți răniți. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Un microbuz s-a răsturnat în Nădlac, Arad. A fost activat Planul Roșu de Intervenție, astfel că la fața locului au fost trimise 8 ambulanțe și un elicopter SMURD.
16.12.2022 | 16:13
Microbuz rasturnat in Nadlac un mort si mai multi raniti A fost activat Planul Rosu de Interventie
Microbuz răsturnat în Arad
ADVERTISEMENT

Un microbuz s-a răsturnat în Arad, la Nădlac. La fața locului s-au deplasat salvatorii, fiind activat Planul Roșu de Intervenție.

Microbuz răsturnat în Arad, la Nădlac

”Arad, localitatea Nădlac: microbuz răsturnat în afara părții carosabile. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județelor Arad a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

ADVERTISEMENT

La fata locului au fost trimise 1 unitate de terapie intensivă mobilă, 3 ambulanțe SMURD, 5 ambulante ale Serviciului Județean de Ambulanță Arad și a fost solicitat sprijinul elicopterului SMURD. Misiunea este în dinamică”, a transmis ISU Arad.

Potrivit primelor evaluări sunt 9 victime în urma acestui accident, dintre care un mort. O altă persoană se află în stare gravă și a fost transportată la Timișoara cu elicopterul SMURD.  ”După prima evaluare medicală, sunt 9* victime, dintre care 1 persoană a suferit leziuni incompatibile cu viața și 1 persoană prezintă diverse traumatisme. Ceilalți 7 pasageri sunt în stare bună, fără probleme deosebite. Nu sunt persoane încarcarate”, a mai transmis ISU Arad.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat a comentat, la rândul său, situația accidentului de la Nădlac: ”Din păcate, un om a murit, iar altul se află în stare gravă și e transportat cu elicopterul SMURD la Timișoara”.

În urmă cu o săptămână, un autocar cu 33 de pasageri se răsturna în Arad, opt persoane fiind rănite. ”Mai multe echipaje de descarcerare ale pompierilor, 10 ambulanțe și autospeciala de transport personal au fost trimise la fața locului”, transmitea ISU Arad.

ADVERTISEMENT

”În urma accidentului au rezultat 7 victime, 5 dintre acestea transportate la spital, conștiente. La acest moment, alte două persoane sunt asistate medical la fața locului”, completau reprezentanții ISU Arad.

”Autocarul este înmatriculat în județul Timiș și efectua un transport turistic. Testarea cu aparatul alcooltest a șoferului a indicat că acesta nu consumase alcool”, au transmis atunci autoritățile. Autocarul s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului.

ADVERTISEMENT