News

Microsoft a făcut cea mai mare achiziție din istorie. Compania fondată de Bill Gates vrea să se extindă în domeniul jocurilor video

Cea mai mare achiziție din istoria Microsoft, făcută în domeniul jocurilor video. Ce a cumpărat compania americană și care este suma fabuloasă pe care a plătit-o.
18.01.2022 | 19:26
Microsoft a facut cea mai mare achizitie din istorie Compania fondata de Bill Gates vrea sa se extinda in domeniul jocurilor video
Microsoft a făcut cea mai mare achiziție din istorie. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Compania fondată de Bill Gates a cumpărat Activision Blizzard, o companie care se ocupă de producția de jocuri video.

Microsoft a făcut cea mai mare achiziție din istorie. Cât a plătit compania americană

De altfel, aceasta este cea mai scumpă achiziție din istoria Microsoft, iar pentru aceasta compania plătit circa 68 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Conform contractului, Microsoft urmează să plătească acționarilor 95 $ per acțiune.

Directorul executiv al Microsoft a vorbit despre această achiziție și a precizat că gamingul este una dintre cele mai dinamice categorii de divertisment și acesta joacă un rol deosebit de important în dezvoltarea platformelor de metavers.

Care este dorința Microsoft în domeniul jocurilro video

În același timp, aceasta a precizat că Microsoft este foarte interesat în a crea conținut de clasă mondială, în timp ce jocurile video să fie accesibile pentru toată lumea și în primul rând sigure.

ADVERTISEMENT

„Gamingul este cea mai dinamică și interesantă categorie de divertisment pe toate platformele de astăzi și va juca un rol cheie în dezvoltarea platformelor metaverse”, a declarat Satya Nadella, președinte și director executiv al Microsoft.

„Investim profund în conținut, comunitate și cloud de clasă mondială pentru a introduce o nouă eră a jocurilor care pune jucătorii și creatorii pe primul loc și face jocurile sigure, incluzive și accesibile tuturor”, a mai spus aceasta.

ADVERTISEMENT

Odată cu achiziția acestei companii, Microsoft devine a treia companie de jocuri video din lume, dacă ne luăm după venituri pe primele două locuri fiind două companii din China și Japonia.

Un om controversat rămâne la Microsoft, după vânzarea Activision Blizzard

De asemenea, informațiile arată faptul că directorul general al Activision Blizzard va continua să conducă divizia pe care o conducea și înainte.

ADVERTISEMENT

Acesta a scris un e-mail către angajați, în care a precizat că promite să evolueze în continuare, iar compania fondată de Bill Gates a făcut o alegere foarte bună.

  „Nici o cultură a organizației, inclusiv a noastră, nu are nevoie de îmbunătățire și, datorită contribuției dumneavoastră, facem pași în îmbunătățirea noastră.

Angajamentul meu este de a continua să ne evoluăm cultura, astfel încât, la închidere, Microsoft dobândește un loc de muncă exemplar”, a transmis Bobby Kotick, directorul executiv al Activision Blizzard.

ADVERTISEMENT