News

Microsoft Edge promite să-ți ofere cea mai bună performanță de utilizare pe Windows 10

Odată cu noua versiune, Microsoft Edge se laudă că a devenit cel mai performant browser pentru Windows 10.
27.05.2021 | 17:10
Microsoft Edge promite să-ți ofere cea mai bună performanță de utilizare pe Windows 10
Microsoft Edge promite să-ți ofere cea mai bună performanță de utilizare pe Windows 10. Sursa foto: microsoft.com.
ADVERTISEMENT

Microsoft și-a acordat coroana în ceea ce privește performanța browserelor pentru calculatoare și laptopuri.

Gigantul tech a îmbunătățit constant browserul Edge pe parcursul ultimului an; a adăugat funcții noi aplicației și a sporit considerabil viteza acestuia. 

ADVERTISEMENT

Datorită acestor îmbunătățiri aduse în ultima vreme, Microsoft își permite să ofere propriului browser titlul de cel mai performant pentru Windows 10, cel puțin momentan.

”Microsoft Edge va fi cel mai performant browser de pe Windows 10, odată cu varianta 91, care va fi lansată săptămâna aceasta”, a declarat echipa de dezvoltare într-o postare pe blogul companiei. ”Așadar, de ce afirmăm asta? E simplu: boost la pornire și sleeping tabs (pagini puse în hibernare).”

ADVERTISEMENT

Noua funcție de boost la pornire a fost introdusă în Edge încă din martie, pentru teste. Microsoft susține că astfel, browserul pornește cu 41% mai repede decât ar face-o în mod normal.

De asemenea, funcția de sleeping tabs a fost introdusă în teste tot de acum câteva luni, astfel încât să sporească performanțele de utilizare a browserului.

Microsoft pregătește și un mod performance pentru Edge

Cu ajutorul acesteia, Edge reușește în mod automat să elibereze resurse de sistem ce ar fi fost ocupate de taburi inactive din browser. Astfel, taburile active sunt mai responsive, iar browserul este împiedicat să cosnume prea multă memorie RAM sau prea mult din puterea procesorului în fundal, cu toate că n-ar avea nevoie de toate aceste resurse.

ADVERTISEMENT

Microsoft vrea să facă browserul chiar și mai rapid de atât. Lucrează la un mod performance pentru acesta, iar noua funcție ar putea deveni disponibilă în următoarele luni.

Cu toate că Microsoft a lucrat din greu pentru ca Edge să devină cel mai performant browser de pe piață, situația s-ar putea schimba în viitor. E foarte posibil să vedem o adevărată bătălie dată între Edge, Chrome și Firefox, mai ales dacă primul dintre acestea reușește să obțină și o cotă de piață mai mare în viitor, arată theverge.com.

În paralel, Google nu mai lasă browserul Chrome să îți consume toată memoria RAM. Compania a lucrat la update-uri care sporesc performanțele aplicației, alocatorul de memorie fiind regândit, pentru a reduce folosirea RAM-ului și a spori performanța.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri