ADVERTISEMENT
News

Microsoft pregătește ”o nouă generație de Windows.” Ce schimbări importante va primi sistemul de operare

Microsoft lucrează la o nouă generație de Windows, care ar putea aduce schimbări importante utilizatorilor.
Autor: George Stanciu | 26.05.2021 | 15:10
Microsoft pregătește ”o nouă generație de Windows.” Ce schimbări importante va primi sistemul de operare
Microsoft pregătește ”o nouă generație de Windows.” Ce schimbări importante va primi sistemul de operare. Sursa foto: Gerd Altmann, pixabay.com.

Evenimentul Build 2021, găzduit de Microsoft chiar în aceste zile, a trecut cu vederea tocmai cel mai important produs al companiei, sistemul de operare Windows.

ADVERTISEMENT

Asta nu se întâmplă deoarece compania n-ar avea nimic de anunțat, ci tocmai pentru că are foarte multe lucruri în pregătire. În viitorul apropiat, vom vedea în cadrul unei dezvăluiri dedicate ce ne rezervă viitorul Windows-ului.

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a oferit publicului un mic teaser cu privire la ce ne putem aștepta, mărturisind că a testat ”o nouă generație de Windows” în ultimele luni.

”Destul de curând vom dezvălui unul dintre cele mai semnificative update-uri ale Windows-ului din ultimul deceniu, pentru a spori oportunitățile economice pentru dezvoltatori și creatori”, a declarat acesta, în timpul prezentării pe care a avut-o la evenimentul Build.

ADVERTISEMENT

Nadella a mai spus că ”am testat acest sistem de-a lungul ultimelor luni și sunt foarte bucuros de noua generație de Windows.”

CEO-ul gigantului tech și-a luat și un angajament: ”Promisiunea noastră pentru voi este următoarea: vom crea mai multe oportunități pentru fiecare dezvoltator Windows și primim cu brațele deschise fiecare creator care e în căutarea celei mai inovatoare, mai noi și mai deschise platforme pentru a crea, distribui și monetiza aplicații”, notează theverge.com.

Un nou magazin și interfață împrospătată sau o schimbare de branding?

Microsoft lucrează de zor la un nou magazin de aplicații pentru Windows, dar are în plan și o serie de schimbări la nivelul interfeței grafice.

ADVERTISEMENT

Nadella pare că s-a referit la schimbările aduse magazinului, vorbind despre potențialul sporit pe care îl vor avea dezvoltatorii de pe platformă.

Cel mai probabil, dezvoltatorii vor avea de acum posibilitatea de a introduce orice aplicație Windows în magazin: asta înseamnă că, de exemplu, browserele Chrome sau Firefox vor putea fi descărcate direct din acest magazin.

ADVERTISEMENT

Mențiunea specifică a lui Nadella despre ”o nouă generație de Windows” este foarte interesantă. Microsoft se referă, în prezent, la Windows 10 când vorbește despre sistemul de operare. Schimbarea de limbaj poate anunța o schimbare mult mai mare în brandingul sistemului, dincolo de modificări asupra interfeței.

În urmă cu doar câteva zile, compania a confirmat că Windows 10X, varianta creată pentru sisteme cu două ecrane, nu va mai fi publicată. În schimb, vor fi preluate elemente și integrate în Windows 10.

ADVERTISEMENT

E foarte posibil ca în următoarele săptămâni să aflăm vești mai concrete despre ce rezervă viitorul pentru Windows.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT