News

Microsoft pregătește ”o nouă generație de Windows.” Ce schimbări importante va primi sistemul de operare

Microsoft lucrează la o nouă generație de Windows, care ar putea aduce schimbări importante utilizatorilor.
26.05.2021 | 15:10
Microsoft pregateste o noua generatie de Windows Ce schimbari importante va primi sistemul de operare
ADVERTISEMENT

Evenimentul Build 2021, găzduit de Microsoft chiar în aceste zile, a trecut cu vederea tocmai cel mai important produs al companiei, sistemul de operare Windows.

Asta nu se întâmplă deoarece compania n-ar avea nimic de anunțat, ci tocmai pentru că are foarte multe lucruri în pregătire. În viitorul apropiat, vom vedea în cadrul unei dezvăluiri dedicate ce ne rezervă viitorul Windows-ului.

ADVERTISEMENT

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a oferit publicului un mic teaser cu privire la ce ne putem aștepta, mărturisind că a testat ”o nouă generație de Windows” în ultimele luni.

”Destul de curând vom dezvălui unul dintre cele mai semnificative update-uri ale Windows-ului din ultimul deceniu, pentru a spori oportunitățile economice pentru dezvoltatori și creatori”, a declarat acesta, în timpul prezentării pe care a avut-o la evenimentul Build.

ADVERTISEMENT

Nadella a mai spus că ”am testat acest sistem de-a lungul ultimelor luni și sunt foarte bucuros de noua generație de Windows.”

CEO-ul gigantului tech și-a luat și un angajament: ”Promisiunea noastră pentru voi este următoarea: vom crea mai multe oportunități pentru fiecare dezvoltator Windows și primim cu brațele deschise fiecare creator care e în căutarea celei mai inovatoare, mai noi și mai deschise platforme pentru a crea, distribui și monetiza aplicații”, notează theverge.com.

ADVERTISEMENT

Un nou magazin și interfață împrospătată sau o schimbare de branding?

Microsoft lucrează de zor la un nou magazin de aplicații pentru Windows, dar are în plan și o serie de schimbări la nivelul interfeței grafice.

Nadella pare că s-a referit la schimbările aduse magazinului, vorbind despre potențialul sporit pe care îl vor avea dezvoltatorii de pe platformă.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, dezvoltatorii vor avea de acum posibilitatea de a introduce orice aplicație Windows în magazin: asta înseamnă că, de exemplu, browserele Chrome sau Firefox vor putea fi descărcate direct din acest magazin.

Mențiunea specifică a lui Nadella despre ”o nouă generație de Windows” este foarte interesantă. Microsoft se referă, în prezent, la Windows 10 când vorbește despre sistemul de operare. Schimbarea de limbaj poate anunța o schimbare mult mai mare în brandingul sistemului, dincolo de modificări asupra interfeței.

În urmă cu doar câteva zile, compania a confirmat că Windows 10X, varianta creată pentru sisteme cu două ecrane, nu va mai fi publicată. În schimb, vor fi preluate elemente și integrate în Windows 10.

E foarte posibil ca în următoarele săptămâni să aflăm vești mai concrete despre ce rezervă viitorul pentru Windows.

ADVERTISEMENT