ADVERTISEMENT
Hotnews

ZDROBEŞTI cîntarul? ÎNVAŢĂ ce trebuie să mănînci la MICUL DEJUN dacă vrei să SLĂBEŞTI

Când vine vorba de slăbit este foarte important ce mănânci seara, dar nici prima masă a zilei nu trebuie neglijată sau, şi mai grav, exclusă. Un mic dejun potrivit scade apetitul şi te...
Autor: Ionuţ Cataramă | 27.07.2015 | 08:30
ZDROBEŞTI cîntarul? ÎNVAŢĂ ce trebuie să mănînci la MICUL DEJUN dacă vrei să SLĂBEŞTI

Când vine vorba de slăbit este foarte important ce mănânci seara, dar nici prima masă a zilei nu trebuie neglijată sau, şi mai grav, exclusă. Un mic dejun potrivit scade apetitul şi te menţine activ în prima parte a zilei. 

ADVERTISEMENT

Iată ce trebuie să mănânci la micul dejun dacă vrei să slăbeşti :

Iaurt

Iaurtul se găseşte într-o mulţime de sortimente, dar cel mai bine este să alegi iaurtul simplu şi să adaugi mai apoi, dacă doreşti, fructe. Bogat în calciu, iaurtul ajută la eliminarea grăsimilor. În plus, îl poţi servi aproape oriunde.

Cereale integrale şi fibre

Întotdeuna când alegi produse care conţin cereale integrale, ai grijă ca acestea să conţină şi fibre. Fibrele te ajută să te simţi sătul şi să consumi mai puţine calorii. Poţi alege câteva felii de pâine din cereale integrale, fulgi de ovăz, etc. Fulgii de ovăz consumaţi, cu trei ore înainte de antrenament, te ajută să arzi mai repede grăsimi pentru că nivelul insulinei nu creşte rapid, ca în cazul carbohidraţilor rafinaţi.

Fructe

Dimineaţa este momentul ideal în care să consumi fructe. Un fruct consumat imediat ce te-ai trezit te poate feri de alegeri nesănătoase, mai încolo. Fructele conţin carbohidraţi simpli care se transformă rapid în energie, iar cele care ajută cel mai mult, în procesul de slăbire, sunt fructele de pădure, în special zmeura.

ADVERTISEMENT

Zmeura conţine de două ori cantitatea de fibre pe care o conţin căpşunile. Cercetările au demonstrat că, în urma unui studiu, cei care au consumat 8 grame de fibre la fiecare 1.000 de calorii au slăbit 4,5 kilograme, într-un an.

Mai multe pe realitatea.net

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT