News

Miercuri, 20 mai 2020, zi neagră în lupta cu coronavirusul. Au fost raportate cele mai multe infecţii de la începutul pandemiei

21.05.2020 | 09:23
Miercuri 20 mai 2020 zi neagra in lupta cu coronavirusul Au fost raportate cele mai multe infectii de la inceputul pandemiei
ADVERTISEMENT

Miercuri, 20 mai 2020, a fost consemnată cea mai neagră zi în lupta cu coronavirusul. Conform raportărilor pe plan mondial, s-au consemnat cele mai multe infecţii de la începutul pandemiei.

Miercuri, 20 mai 2020, zi neagră în lupta cu coronavirusul. Au fost raportate cele mai multe infecţii de la începutul pandemiei

Pandemia de coronavirus pare a slăbi puțin în intensitate, asta dacă ne uităm la statele mari din lume care s-au confruntat cu această boală în ultimele luni. Vedem deja cum Italia, Spania, Franța sau Iran au intrat pe o pantă descendentă a infecțiilor.

ADVERTISEMENT

Per total însă, la nivel mondial, noile îmbolnăviri sunt încă la un nivel extrem de ridicat. Virusul e răspândit în toate țările, indiferent de emisferă. Iar miercuri, 20 mai, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat înregistrarea unui număr record de cazuri: 106.000!

”În ultimele 24 de ore au fost raportate OMS 106.000 de cazuri – cele mai multe într-o singură zi de la începutul pandemiei”, a declarat miercuri , șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe de presă, conform EuroNews.

ADVERTISEMENT

Din cele peste 100 de mii de îmbolnăviri, peste două treimi sunt deținute de patru state. “Aproape două treimi din aceste cazuri au fost raportate în doar patru țări”, a adăugat șeful Organizației Mondiale a Sănătății.

Datele publicate de OMS arată că cele patru țări sunt SUA, Rusia, Brazilia și Marea Britanie. Aceste țări se află pe 4 din primele 5 cele mai afectate de pandemie la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Peste 5 milioane de cazuri la nivel mondial

În această săptămână, numărul total al cazurilor de Covid-19 la nivel mondial a trecut de 5.000.000 de infecții. În continuare, lider detașat la acest capital e SUA, cu peste 1,59 de milioane de bolnavi. Din urmă vin Rusia cu 308 mii de cazuri și Brazilia, cu aproape 300 de mii de infecții.

Brazilia, la fel ca Rusia, au înregistrat recent peste 10.000 de noi infecții în cinci din ultimele șase zile. De asemenea, mai multe alte țări din America Latină, inclusiv Peru, Mexic și Chile, au raportat zilnic peste 2.000 de noi infecții zilnic în ultimele cinci zile.

ADVERTISEMENT

Peste 329.000 de oameni au murit din cauza coronavirus în întreaga lume. SUA rămâne cea mai grav afectată țară, cu peste 1,5 milioane de cazuri și 94.000 de decese.

ADVERTISEMENT