News

Opoziția a depus moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă: „Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot!” UPDATE

Opozitia a depus motiunea de cenzura impotriva guvernului Dancila Fara OUGuri fara parole de acces si fara cozi la vot UPDATE
ADVERTISEMENT

Miercuri este zi decisivă pentru Guvernul condus de Viorica Dăncilă, în condițiile în care liberalii, entuziasmați de rezultatul alegerilor europarlamentare, au amenințat că vor depune o moțiune de cenzură împotriva Executivului! Liderul PNL, Ludovic Orban a fost cel mai vocal împotriva celui de-al treilea cabinet PSD de la momentul decembrie 2016. Șeful liberalilor spune că moțiunea are șanse mari să treacă pentru că, în acest moment, există mulți nemulțumiți în tabăra PSD-ului.


UPDATE, 13:30 Opoziţia a depus în Parlament moţiunea de cenzură împotriva executivului, numită “Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot!”. Textul urmează să fie citit miercuri, în plenul comun al Parlamentului, iar dezbaterea şi votul vor avea loc marţea viitoare, după vacanţa de Rusalii, când aleșii au liber. Moțiunea de cenzură este semnată de PNL, USR, UDMR și PMP și au fost adunate 173 de semnături.

ADVERTISEMENT

VEZI TOT TEXUL MOȚIUNII DE CENZURĂ AICI


Miercuri, zi decisivă pentru Guvernul Dăncilă!

Pentru Ludovic Orban lucrurile sunt cât se poate de clare. Ca să nu-și taie singuri craca de sub picioare, liberalii au primit ordin ca în aceste zile să nu se mai certe cu parlamentarii din alte formațiuni politice. Mai mult de atât, Orban a trecut la amenințări serioase – astfel, cine lipsește de la vot va fi exclus, fără doar și poate, din partid. “Cel mai important este să convingem 233 de parlamentari ca românii au decis clar prin vot că nu mai vor să fie conduşi de actuala coaliţie.

Negocierile continuă şi nu pot să fac previziuni decât că până acum avem un număr semnificativ de posibili votanţi, mai mari decât la celelalte moţiuni de cenzură”, a spus Orban. În tot acest timp, Viorica Dăncilă încearcă să-și apere postul, dar și imaginea câștigată la puțin timp după arestarea lui Liviu Dragnea. Premierul a preluat puterea în PSD și pare mai pregătit ca niciodată să-i redefinească pe social democrați.

ADVERTISEMENT
Miercuri, zi decisivă pentru Guvernul Dăncilă! Viorica Dăncilă
Cabinetul Dăncilă ar putea trece printr-o moțiune de denzură. Sursa foto – facebook

Liberalii amenință cu moțiune de cenzură. Ce se întâmplă în Parlament

Viorica Dăncilă i-a adunat pe toţi senatorii şi deputaţii partidului și le-a solicitat să recunoască cinstit dacă au de gând să trădeze partidul. Deși textul moţiunii nu a fost încă depus, Dăncilă le-a cerut parlamentarilor social-democraţi să fie corecţi şi să spună ce au în plan. Au existat și voci care s-au plâns de direcția în care merge partidul. “Ne folosiţi ca pe nişte maşini de vot doar atunci când aveţi nevoie să votăm guverne sau miniştri”, i-ar fi reproşat unii dintre aleși premierului.

Rămâne de văzut și ce tabără vor alege cei din ALDE. Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a anunțat inițial că nu mai vrea la guvernare, dar, între timp, după ce efectul alegerilor s-a mai atenuat, se pare că s-au răzgândit. Victor Ponta a anunţat că cei 21 de parlmentari ai săi nu vor semna textul, dar vor veni la vot. Mai mult de atât, despre Ponta s-a scris că ar fi negociat cu PSD astfel încât să nu mai facă racolări şi să nu mai primească nemulţumiţi din PSD. În ceea ce-i priveşte pe cei din UDMR, nici ei nu se dau în vânt după căderea Executivului. Cert este că pe lângă USR, liberalii mizează în acest moment pe sprijinul clar al celor de la PMP. Sunt în total 169 de aleşi, dar ar fi nevoie de 233 de voturi pentru dărâmarea Guvernului.

ADVERTISEMENT