Nave cu sute de migranţi, interceptate în zona Vama Veche – 2 Mai

O navă pe care se aflau 97 de refugiaţi din Iran şi Irak, între care 36 de copii, a fost interceptată de către autorităţile române, în zona Vama Veche - 2 Mai, persoanele aflate la bord...
10.09.2017 | 00:02
Nave cu sute de migranti interceptate in zona Vama Veche  2 Mai
ADVERTISEMENT

O navă pe care se aflau 97 de refugiaţi din Iran şi Irak, între care 36 de copii, a fost interceptată de către autorităţile române, în zona Vama Veche – 2 Mai, persoanele aflate la bord fiind duse la Mangalia pentru verificări. O a doua ambarcaţiune, la bordul căreia se aflau 120 de migranţi, a fost depistată în largul mării vineri noapte, iar poliţiştii români de frontieră au cerut sprijinul autorităţilor din Turcia.

Prima navă a fost interceptată sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 7.10, de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR, la aproximativ o milă marină de frontiera comună româno-bulgară şi de litoralul bulgăresc, în timp ce naviga spre ţărmul României. La bordul navei se aflau 97 de persoane – 40 de bărbaţi, 21 de femei şi 36 de copii – care au declarat că sunt cetăţeni din Iran şi Irak. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

Migranti. Refugiaţii folosesc România ca rută spre Europa de Vest

Conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, o a doua navă a fost interceptată pe Marea Neagră, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la aproximativ 24 de mile marine, în dreptul localităţii Sabla din Bulgaria, şi la aproximativ 17 mile marine faţă de frontiera româno-bulgară. La bordul ambarcaţiunii se aflau aproximativ 120 de persoanece transmiteau mesaje de ajutor recepţionate de către MRCC Varna, care a declanşat operaţiunile de căutare şi salvare.

Garda de Coastă a blocat cu trei nave ambarcaţiunea, până la sosirea navelor Gărzii de Coastă Turce, care au preluat pescadorul şi migranţii. Şi în urmă cu o săptămână, un pescador pe care se aflau 87 de persoane, între care 23 de copii, a fost interceptat de poliţiştii de frontieră în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre. Nava nu a răspuns avertismentelor oamenilor legii pentru a fi făcute verificări şi s-a oprit în apropierea Portului Midia.

ADVERTISEMENT

Refugiaţii, cei mai mulţi din Siria, folosesc România ca rută pentru a ajunge în Europa de Vest.

Tags: