Life

Mihaela Bilic a dezvăluit ce aliment nu trebuie să lipsească din alimentația fiecăruia. Este foarte hrănitor

Ce aliment nu trebuie să lipsească din alimentația fiecăruia. Dezvăluirile făcute de Mihaela Bilic. Este vorba despre un produs foarte hrănitor.
12.05.2023 | 20:43
Mihaela Bilic a dezvaluit ce aliment nu trebuie sa lipseasca din alimentatia fiecaruia Este foarte hranitor
Mihaela Bilic a dezvăluit ce aliment nu trebuie să lipsească din alimentația fiecăruia. Sursa foto: Facebook, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a dezvăluit ce aliment trebuie să fie prezent în alimentația fiecărei persoane. Are multe substanțe nutritive și este de ajutor pentru menținerea unei diete echilibrate.

Ce aliment nu trebuie să lipsească din alimentația noastră, potrivit nutriționistului Mihaela Bilic

Mulți români țin cont de sfaturile Mihaelei Bilic atunci când vine vorba despre menținerea unui stil de viață sănătos. Specialistul are adesea cele mai bune sfaturi în legătură cu dietele și slăbitul.

ADVERTISEMENT

Nutriționistul a vorbit despre importanța unui aliment foarte hrănitor, pe care toată lumea ar trebui să-l consume în fiecare zi. În afară de faptul că are un rol nutritiv, este util la menținerea și îmbunătățirea stării de sănătate.

Este vorba despre lapte, care poate fi consumat în orice fel, de la dulce la bătut până la iaurt sau brânză. Mihaela Bilic a menționat faptul că persoanele care nu consumă lactate au și mai multe probleme cu greutatea.

ADVERTISEMENT

“Laptele este un aliment de bază, adică trebuie să fie prezent în alimentația noastră în fiecare zi, indiferent dacă îl beti dulce sau bătut sau dacă îl mâncați sub formă de iaurt sau brânză.

Laptele este și un aliment funcțional, adică pe lângă rolul lui nutritiv contribuie la menținerea și îmbunătățirea stării de sănătate. Consumul zilnic de lapte și produse lactate este indicatorul unei alimentații echilibrate.

ADVERTISEMENT

S-a observat că persoanele care nu consumă lapte au de obicei și probleme de greutate datorate unei alimentații monotone sau prea bogată în calorii”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele sociale, în urmă cu câțiva ani, scrie adevarul.ro.

Câte calorii are laptele

În plus, laptele este unul dintre puținele alimente care conține toate substanțele nutritive de bază, în proporții optime și care pot fi cu ușurință utilizate în organism. Acest aliment ar trebui consumat zilnic, indiferent de formă.

ADVERTISEMENT

“În lapte avem proteine (3-3.5%), glucide (4-5%), lipide (3.5-4.5%) și 87% apă. Tot în lapte avem vitamine din grupul B și prețioasele vitamine liposolubile A și D.

Laptele este singurul aliment care conține toate mineralele indispensabile vieții: calciu, fosfor, magneziu, potasiu, zinc, iod, fier, crom etc.

Dacă ar avea și fibre, laptele ar fi alimentul ideal, adică am putea trăi doar cu lapte și produse lactate, a mai spus nutriționistul.

Cu toate că este un aliment foarte sănătos, laptele nu trebuie consumat în exces. Mihaela Bilic a precizat care este porția zilnică recomandată pentru a evita excesul.

“Porția corectă de lapte înseamnă 250ml, adică o cană. Dacă este lapte integral avem 120 cal și 8 g grăsime, iar dacă este lapte semi-degresat avem 100 cal și 4 g grăsime. Ambele variante conțin aceeași doză de calciu: 300 mg”, a explicat specialistul.

Lucrurile stau altfel atunci când vine vorba de alte produse lactate. Astfel, în cazul iaurtului, porția scade la jumătate, adică “un pahar mic de 125g are 50 cal și 4 g grăsime”. 

O persoană ar trebui să consume produse lactate de trei ori pe zi, după cum a mai menționat nutriționistul. “Doza de lactate recomandată a fi consumată zilnic este de 3 porții: lapte proaspăt sau bătut, iaurt sau brânză, cașcaval sau parmezan, smântână sau unt, tot lapte înseamnă!”, a mai precizat Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT